Zoniana Travel presents: Στα όπλα, αδέλφια!!!

zoniana1.jpg

Ο πάντα ξάγρυπνος και καυστικός αξιότιμος φίλος Μπομπ ο Ζωνιανάκης (αγγλιστί Zonianbob Petsapants!), σχολιάζει εύστοχα τις εξελίξεις των ημερών και προσφέρει ευγενικά το πόνημα του για δημοσίευση στα «Καρφιά».

Τον ευχαριστούμε και σας το παρουσιάζουμε παρακάτω:

«Αγαπητοί φίλοι,

Αυτό το σαββατοκύριακο σας προτείνω μια μαγευτική εκδρομή που θα σας μείνει αξέχαστη :
Ένα ονειρεμένο week-end στα εξωτικά Ζωνιανά Μυλοποτάμου !!!!

Θα ξεκινήσουμε νωρίς το πρωί κατά τις 5.30-6.00 π.μ. όπου τζιπάκια της ελληνικής αστυνομίας θα μας μεταφέρουν στο χωριό λίγα χλμ. μακρυα από το Ηράκλειο. Η θέα μέσα από τα ειδικά διαμορφωμένα οχήματα όπου το φως του ήλιου θα μπαίνει από χιλιάδες μικρές τρύπες στο καπώ και την οροφή του αυτοκινήτου θα σας συναρπάσει!

Στη διαδρομή θα απολαύσουμε το »καταπράσινο» βουνό μας, τον Ψηλορείτη μας!

Αν φτάσουμε ίσαμε το χωριό – πρώτα ο Θεός – θα ξεφαντώσουμε με παραδοσιακό γλέντι ! Το menu περιλαμβάνει : οφτό μπατσογούρουνο στα κάρβουνα, κεφαλογιαννιώτικη γραβιέρα, σπληνογάρδουμο από φρεσκομμένα ματατζίδικα έντερα και φυσικά τα περίφημα αμελέτητα (όρχεις – μη ρωτησετε τους κατοίκους ποιανού, δε θα σας πούνε)! Προσοχή : ρακί με μέτρο – στην περιοχή πραγματοποιούνται συχνοί έλεγχοι alcotest !
Το menu θα προσφέρεται από ειδικά εκπαιδευμένα κορίτσια της ΕΛ.ΑΣ τα οποία θα σας δώσουν τη δυνατότητα να απόλαυσετε και τα υπέροχα καπνά της περιοχής που θα σας »ανεβάσουν» κυριολεκτικά στα αστέρια !!!

Παράλληλα, η μπάντα μας θα συνοδεύει τη βραδιά μας ξεκινώντας με το πασίγνωστο »κονσέρτο για πολυβόλα» και το πρόγραμμα θα κλείσει με τη Valkyria σε λα μείζονα προσαρμοσμένο σε κρητική λύρα ενώ ελικόπτερα της ελληνικής αστυνομίας θα πραγματοποίησουν φαντασμαγορικό show ανάλογο ενός Κόπολα στο »Αποκάλυψη τώρα» !

Η βραδιά θα κλείσει με πυροτεχνήματα !

Ένδυμα (Dress Code, ντε!): αυστηρώς στρατιωτικό, χακί με μαύρο πουκάμισο κι αρβύλες.

Σημ.: Για όσους από σας επιθυμούν να φέρουν μαζί τους και τον οπλισμό τους, κανένα πρόβλημα! Τα ήθη, τα έθιμα και …οι τοπικές αρχές της περιοχής το επιτρέπουν χωρίς ειδική άδεια, επομένως δεν είναι απαραίτητητη η θήκη βιολιού ή άλλα τυχόν τεχνάσματα για τη μετάφορα τους : Για τους πλέον φανατικότερους θα έχετε τη δυνατότητα να θαυμάσετε παράλληλα την πλούσια συλλογή μας αλλά και να προμηθευτείτε ό,τι πιο σύγχρονο κυκλοφορεί σε τιμές λιανικής κάτω του κόστους ακόμη και της αλβανικής αγοράς !

Κάντε το σταυρό σας…και σας περιμένουμε!

Υ.Γ. Όσο αφορα την πληρωμή για τα έξοδα της εκδρομής, αν ξεχασετε την κάρτα αναλήψεων …κανένα πρόβλημα !!! Τρακτέρ της περιοχής θα σας βοηθήσουν να »σηκώσετε»-κυριολεκτικα χρήματα από τα κεντρικά ΑΤΜ όλων των τραπεζών!!!»

34 Responses to Zoniana Travel presents: Στα όπλα, αδέλφια!!!

  1. Ο/Η Petsaras λέει:

    Geia sou re BOB ZWNIANAKI ! Den aneferes omws tipota gia ta aderfia mou pou mpalotaran… kai ta pa ola ston Vasili Hito ! This is Zwniana ! eimaste akoma Zwnianoi ! ma na vroune xasisis? den to perimene kaneis , epesa apo ta sinnefa ! ma politikoi tous kaliptan ? den to pistevw ! twra to anakalipasn oloi ! aidws argioi! pantws i moni poini pou tous axizei einai na tous piasoun , na tous xirisoun , na tous kanoun mpanio kai na tous angasoun na vgaloun to dimotiko ! afto tous axizei ! oso gia to xorto tou Theou…Xwris afto den iparxei paradeisos , allwste poli tha simfonisoun mazi mou pou exoun tin empeiria kai aporousan pou den kaname tsigarilikia otan aftoi saszwntan kai meis xanoigame ……pame gera to vradi Zwniana !

  2. Ο/Η pavlosevil λέει:

    Το καλύτερο είναι αυτό που γράφεις Πετσαρά. Τρομερή τιμωρία θα ήταν.
    Πραγματικά το πιστεύω πως ορθότερη λύση από την οριστική ερήμωση της περιοχής και αναγκαστικής μετοίκησης των κατοίκων σε διαφορετικά μέρη της Κρήτης ή της υπόλοιπης Ελλάδος θα ήταν η καλύτερη λύση.
    Ακούγεται ακραίο αλλά δε φτάνει που τόσα χρόνια ληστεύουν, πυροβολούν εν ψυχρώ, πωλούν ναρκωτικά δίχως να τους αστυνομεύει άνθρωπος αλλά βγαίνουν ακόμη και τώρα οι υποτιθέμενοι καλοί Ζωνιανοί και ισχυρίζονται πως δεν είχαν πάρει χαμπάρι τίποτα. Πραγματικά θα έπρεπε να εκλείψει ως χωριό αυτός ο βρωμότοπος με τους βρωμοκατοίκους του.
    Πρέπει να ανοιχθούν τραπεζικοί λογαριασμοί, να επανυπολογίσουν τις επιδοτήσεις που λάμβαναν τόσα χρόνια δίχως να δικαιούνται ούτε δραχμή/λεπτό στερώντας από πραγματικούς αγρότες μια πιο δίκαιη επιδότηση. Πλούτιζαν τόσα χρόνια αλλά δεν υπολόγισαν οτι η αμάθεια τους θα τους οδηγούσε με μαθηματική ακρίβεια στην αλλαζονεία και την ψευτοέπαρση. Και όμως συνεχίζουν…

    Ε Ξ Α Φ Α Ν Ι Σ Τ Ε τους επιτέλους!!!

  3. Ο/Η Sotiris Koukios λέει:

    Χαίρομαι που ως κοινωνία αντιπροσωπεύουμε τόσο ωραίες ρατσιστικές απόψεις. Τι άλλο θα ακούσουμε;
    http://koukios.wordpress.com

  4. Ο/Η panthires λέει:

    Αλήθεια από που έπαιρναν επιδοτήσεις τόσα χρόνια: Από κάποιοα κυβέρνηση φαντάζομαι. που βρίσκουν τα όπλα και την κόκα; Από τους χονδρέμπορους ναρκωτικών και όπλων φαντάζομαι. Στην Κρήτη δεν παράγουμε κόκα ούτε όπλα. Ας βρουν πρώτα τα μεγάλα ψάρια. Αλλά εκεί δεν ακουμπάνε ποτέ.
    http://panthires.wordpress.com

  5. Ο/Η fuckingblogger λέει:

    Εμείς στο Μυλοπόταμο,
    λατρεύουμε τη φύση,
    για αυτό και στα χωράφια μας
    φυτεύουμε χασίσι.

  6. Ο/Η pavlosevil λέει:

    Σωτήρη προφανώς δεν σε έχουν απειλήσει με όπλο επειδή απλώς θεωρείς αυτονόητα κάποια πράγματα.
    – Θέλεις να βγάλεις το αυτοκίνητό σου από το πάρκινγκ και σε έχουν κλείσει; Μη τολμήσεις να μιλήσεις γιατί μάλλον θα στην πέσει ο πέτσακας με την παρέα του.
    – Θέλεις το παιδί σου να μπορεί να περάσει με ασφάλεια το δρόμο; Μη μιλήσεις όταν το δεις να το παρασύρουν 4 x 4 που κινούνται με απίστευτη ταχύτητα απο το δρόμους με κίνηση γιατί μπορεί να σε πυροβολήσουν.
    – Θέλεις να προσπεράσεις ενώ έχεις μπροστά σου ένα παλικαρά; Προσπάθησε αλλά εάν σε μαχαιρώσει ένα χιλιόμετρο πιο κάτω επειδή του έθιξες τον εγωϊσμό με την προσπέραση μην εκπλαγείς.

    Τα παραπάνω είναι ελάχιστα απο αυτά που συμβαίνουν μπροστά στα μάτια μας χρόνια τώρα. Και μου λες οτι είμαστε ρατσιστές με αυτά που λέμε; Γιατί δε φτάνει που δεν ήταν στο απυρόβλητο τόσα χρόνια αλλά δεν είχαν το μυαλό να το διατηρήσουν. Η αλλαζονεία τους έφαγε και η έλλειψη παιδείας.

  7. Ο/Η regimientocinqo λέει:

    Ε, ΟΚ καλά τα λέτε..
    Να τους κάψουμε, να τους ξεριζώσουμε, να μην μείνει πέτρα πάνω στην πέτρα. Και μετά για τους μαθητές που κάνουν καταλήψεις. Κι όσους απεργούν, κι αυτούς που διαδηλώνουν και όσους κάνουν πορείες και καθυστερούμε εμείς που δουλεύουμε.
    Τίποτα υπεράνω του δικαιώματός μας στην καλή ζωή φίλοι μου…

  8. Ο/Η pavlosevil λέει:

    Αυτοί που τους καλύπτουν για τι πράγμα αγωνίζονται (το σχόλιο σχετικά με τους απεργούς και τους διαδηλωτές το βρίσκω λίγο άστοχο) και πρέπει να τους αφήσουμε στην ησυχία τους;
    Οι μόνοι που δεν έκαναν τίποτε είναι αυτοί που ΔΕΝ βλέπουμε στα κανάλια να κλαίγονται. Αυτοί που βγαίνουν έχουν τη φωλιά τους λερωμένη και αγανακτούν γιατί ίσως συνειδητοποιούν ότι η ζωή τους θα αλλάξει από εδώ και έπειτα.
    Τέλος πάντων, οι περισσότεροι απο αυτούς που φιλοξενούνται στα παράθυρα και μιλούν για αδικία είναι γνωστοί για τις πράξεις τους τόσο σε εμένα όσο και στους περισσότερους στη μικρή κοινωνία του Ηρακλείου.

    Είμαι ακραίος με τη στάση μου, το γνωρίζω, αλλά είναι να αγανακτεί κανείς που ακόμη και τώρα προσπαθούν να βγούν και από πάνω.

  9. Ο/Η asaverle λέει:

    @ pavlosevil

    Έλα ρε παιδί μου, τόσο πολύ βία στην Κρήτη; Πώς την έχω βγάλει δηλαδή καθαρή εδώ και 30 χρόνια πρέπει να είναι θαύμα ε;

    Τώρα στα σοβαρά. Πιστεύω ότι οι θέσεις σου δεν διαφέρουν και πολύ από αυτές των ΟΡΙΣΜΕΝΩΝ κατοίκων των Ζωνιανών που «αρέσκονται» σε παραβατικές συμπεριφορές. Ίσως πρέπει να δεις τα πράγματα με λίγο περισσότερη λογική. Δεν μπορώ να συμφωνήσω μαζί σου ότι ΌΛΟΙ οι κάτοικοι των Ζωνιανών είναι εγκληματίες. Στατιστικά αδύνατον. Εκτός αν υιοθετήσουμε σκέψεις και πρακτικές απολυταρχισμού (όπως επικρατούν σήμερα στην περιοχή με τα ΕΚΑΜ καθώς και στα τηλεοπτικά κανάλια ως επί το πλείστον).

    Είσαι ακραίος με τη στάση σου, το γνωρίζεις, γι αυτό τον λόγο και μόνο, δεν μπορεί κανείς να πάρει στα σοβαρά αυτά που λες. Ακραίες απόψεις (όπως και οι ακραίες συμπεριφορές) οδηγούν πάντα σε λάθος συμπεράσματα και καταστάσεις.

    Πάντως πολύ το διασκέδασα με την λίστα σου, με την οποία προσπαθείς να δικαιολογήσεις τα λεγόμενα σου. Σύμφωνα με σένα δηλαδή οι κάτοικοι των Ζωνιανών είναι αυτοί που τρέχουν στους δρόμους (ναι όλοι οι 1.500 κάτοικοι ξεχύνονται στη γειτονιά σου και απειλούν παιδάκια), οι ίδιοι επίσης μαζεύουν την παρέα τους για να σε δείρουν επειδή τους την είπες που σε κλείσανε στο πάρκινγκ. Το καλύτερο δε ήταν αυτό με την προσπέραση το οποίο δεν είναι ούτε άξιο σχολιασμού. Σύμφωνα με τα λεγόμενά σου λοιπόν, καλύτερα να διαγράψουμε κάθε νόμο αυτού του γαμημένου κράτους και να αρχίζουμε να κάνουμε αυτά που κατηγορείς. Δηλαδή να τρομοκρατούμε κόσμο, να εκβιάζουμε, να εκτοπίζουμε κατοίκους από τον τόπο τους και μετά να το παίζουμε και δημοκράτες μπλόγκερς (με στάμπα wordpress αμά λάχει κιόλας).

    Λοιπόν, άκου να σου πω τώρα και το άλλο. Εγώ είμαι ένας από αυτούς που τους καλύπτει. Ξέρεις γιατί; Γιατί μέσα σε αυτό το χωριό ζουν 1.500 άνθρωποι από τους οποίους η μεγάλη πλειοψηφία είναι άνθρωποι απλοί, άνθρωποι του μόχθου και της ταλαιπωρίας. Αυτό το χωριό έχει μεγάλη ιστορία, φυσική ομορφιά και οι άνθρωποι του είναι αγνοί και φιλόξενοι. Ίσως ο φόβος σου δεν σε έχει αφήσει ποτέ να το επισκεφτείς για να το διαπιστώσεις.

    Αν κάνουμε πράξη τα λεγόμενα σου, πολύ φοβάμαι ότι θα πρέπει να πάρουμε σβάρνα όλη την Κρήτη, την Ελλάδα και τον κόσμο ολόκληρο και να εκδικούμαστε για τα συμπλεγματικά μας νιάτα και τους γονείς μας που δεν μας «άφησαν» να είμαστε αυτό που θέλαμε πάντα να είμαστε. Αυτή την εντύπωση ανθρώπου μου δίνεις.

  10. Ο/Η pavlosevil λέει:

    Δε σε κατηγορώ που δε γνωρίζεις αρκετά πράγματα, άλλωστε η έλλειψη πληροφόρησης και το να κρίνεις βλέποντας μονάχα από τον καναπέ οδηγείσαι με ακρίβεια στις λανθασμένες εκτιμήσεις.
    Όλα τα περιστατικά που ανέφερα παραπάνω είναι πραγματικά και με τακτή επανάληψη. Μπορώ να σου αναφέρω πολλά περισσότερα αλλά δε νομίζω πως μια ατελείωτη λίστα θα βοηθήσει σε κάτι. Όταν λοιπόν γίνονται πράγματα και θαύματα (πριν ελάχιστο καιρό ένα καλόπαιδο,συμπτωματικά Ζωνιανός, μπήκε στο δήμο Γαζίου με άλλα 3 15χρονα, κλείδωσαν τη πόρτα του γραφείου του υπεύθυνου για τις αποζημιώσεις και τον έσπασαν στο ξύλο μαζί και ότι υπήρχε γύρω του. Κανείς δεν επενέβη,ούτε καν η Δημοτική Αστυνομία που βρίσκεται δίπλα και μάλιστα από τον Δήμο του ζήτησαν να μην προβεί σε μηνύσεις γιατί είναι «Επικίνδυνος άνθρωπος». Ο λόγος; Είχε λήξει η ημερομηνία υποβολής των αιτήσεων κατά ένα μήνα ενώ πριν είχε ειδοποιηθεί επανειλημμένως να δώσει εγκαίρως το παρών.

    Προφανώς δεν έχεις ζήσει υπο παρόμοιες συνθήκες, προφανώς δεν σε έχουν σημαδέψει με πιστόλι επειδή τόλμησες να υποδείξεις σε κάποιον οτι με τις πάντες που έκανε παραλίγο να σκότωνε ένα 8χρονο που περίμενε να περάσει το δρόμο για το σχολείο. Προφανώς δεν είδες κάποιον να μαχαιρώνει κάποιον επειδή τόλμησε να του κορνάρει λίγο πριν.
    Εσύ ζήσε τις περιοχές αυτές όπως εσύ νομίζεις, δηλαδή να τρως σε παραδοσιακές ταβέρνες και να λες μα τι ωραία περιοχή είναι εδώ και τι καλοί άνθρωποι. Και όταν βλέπεις να καλύπτει τα λίγα αυτά άτομα ένα ολόκληρο σχεδόν χωριό να μην εξοργίζεσαι γιατί απλώς γίνεται μακριά από το σπίτι σου. Καλή παρακολούθηση…

    Το blog αυτό εδώ έχει περισσότερο χιουμοριστικό χαρακτήρα. Το αν αυτό δεν είναι εμφανές σε αυτό το θέμα ίσως οφείλεται με την «έκρηξη» οργής μου.
    Το πρόβλημα δεν είναι μονάχα τα Ζωνιανά, θα μπορούσε να είναι ,και είναι, διπλανά ή πιο μακρινά χωριά. Το κύριο πρόβλημα είναι η δυσκολία που επιδεικνύουν ορισμένοι στο να ξεχωρίσουν την κρητική τιμή απο την την τιμή του χασισόδενδρου, την κατάδοση των Γερμανών με την κατάδοση εκγληματιών. Δε γίνεται να έχουμε γεμίσει απο ψευτοπαλικαράδες που καλύπτονται συνεχώς με το έτσι θέλω και να υποστηρίζονται ακόμη και απο άτομα που δεν έχουν σχέση με εγκληματικές ενέργειες. Πρέπει κάποια στιγμή να μπορέσουν ο πολλοί να πουν τη γνώμη τους ελεύθερα.

    Υ.Γ. Τα περι συμπλεγματικών νιάτων ή ανεκπλήρωτου δε το σχολιάζω. Έλεος…

  11. Ο/Η ΣΚΑΝΔΑΛΙΔΗΣ λέει:

    ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΕΝΩΤΙΚΟΣ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΛΟΓΗ ΑΡΧΗΓΟΥ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΣΥΝΙΣΤΩ ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ ΚΑΙ ΕΝΟΤΗΤΑ ! ΟΥΤΕ ΑΠΟΨΕΙΣ , ΟΠΩΣ ΘΑ ΛΕΓΕ ΚΑΙ Ο ΠΛΕΥΡΗΣ ΟΤΑΝ ΔΕΙΤΕ ΕΝΑ ΠΕΤΣΙ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΙΤΕ ΑΜΕΣΩΣ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΦΡΟΣ, ΟΥΤΕ ΑΠΟΨΕΙΣ ΟΤΙ ΠΡΟΣΚΥΝΑΜΕ ΠΕΤΣΑ ΚΑΙ ΓΟΥΣΤΑΡΟΥΜΕ ΓΙΑΤΙ THIS IS CRETA ! ΑΛΛΩΣΤΕ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΔΡΑΜΑ ΔΕΝ ΤΟ ΠΕΡΝΑΝΕ ΟΙ ΖΩΝΙΑΝΟΙ ΑΛΛΑ Η ΚΛΑΙΟΥΣΑ ΡΟΥΛΑ ΠΟΥ ΤΗΣ ΕΦΥΓΕ Ο ΦΡΑΝΚ, Ο ΑΛΒΑΝΟΣ ΚΑΙ ΓΟΥΣΤΑΡΕΙ ΚΑΙ ΚΛΕΑΝΘΗ -ΩΝΑΣΗ… ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΔΡΑΜΑΤΑ …ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΛΑϊΚΗ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΓΙΑ ΛΑΙΚΙΣΤΕΣ ΟΠΩΣ Ο ΑΥΤΙΑΣ , Ο ΒΕΡΥΚΙΟΣ, Ο ΧΙΟΣ , Ο ΜΑΡΚΟΣ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΠΑΛΑΒΩΝΩ ΜΕ ΨΕΥΤΙΚΟ ΚΛΑΜΜΑ ΚΟΥΙΚ , ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ…ΧΑΛΑΡΩΣΤΕ………….

  12. Ο/Η asaverle λέει:

    @ pavlosevil

    Αναφέρεις συνέχεια ότι σε απειλήσανε με όπλο σαν να πρόκειται για παράσημο. Συνάμα το παρουσιάζεις σαν επιχείρημα δηλώνοντας εμμέσως πλην σαφώς ότι εφόσον απειλήθηκα με όπλο δικαιούμαι να μιλάω και η άποψη μου είναι η μόνη σωστή, εξου και η ακραία θέση σου περί λύσης του προβλήματος σε στυλ «γενοκτονίας» και εκτοπισμού κατοίκων.

    Συνεχίζεις με λαϊκίστικο και κιτρινιάρικο τρόπο να αναφέρεις παραβατικές συμπεριφορές σαν να θες να δικαιολογήσεις το αυτονόητο. Δηλαδή τι θες να μας πεις; Ότι ζούμε σε μια εποχή που η παραβατικότητα και η εγκληματικότητα έχουν περάσει από το περιθώριο στο προσκήνιο; Χαίρω πολύ! Σαφώς και έχω δει και καβγάδες και μαχαιρώματα και ξύλο και μπουκάλια σε κεφάλια και πολλά άλλα. Τα έχω δει στην Κρήτη. Εκτός όμως από την Κρήτη τα έχω δει και στην Αγγλία, Ισπανία αλλά και σε άλλα μέρη της Ελλάδας.

    Το ότι εσύ (ή άλλοι γνωστοί σου) είχες κακές εμπειρίες με μαυροπουκαμισάδες δεν σημαίνει ότι όλοι ήταν από τα Ζωνιανά. Εξ άλλου πως να το κάνουμε. Στην Κρήτη είσαι και οι μαυροπουκαμισάδες είναι πάρα πολλοί. Κάποιοι από αυτούς θα είναι και εγκληματίες δεν μπορεί.

    Αλλά από το να αναδηκνύεις ένα πρόβλημα μεμονωμένο ή έστω γενικευμένο μέχρι να φτάνεις σε απόψεις απολύτως φασιστικές υπάρχει ένα μεγάλο -νοητικό- μεσοδιάστημα το οποίο απορώ πώς το κάλυψες έτσι απότομα, αόριστα και εντελώς αυθαίρετα.

    Συμφωνώ μαζί σου ότι πρέπει οι πολλοί να μπορούν να πουν την γνώμη τους ελεύθερα. Ποιος σε κρατάει; Όπως εσύ έχεις αυτό το δικαίωμα όμως άλλο τόσο το έχω κι εγώ καθώς και άλλοι που υπερασπίζονται τον τόπο τους και – σημειώνω με έμφαση – ΟΧΙ τις παραβατικές συμπεριφορές καθώς και τις γενικεύσεις.

    Όσον αφορά την αρχή της απάντησης σου, αναγκάζομαι να σε πληροφορήσω, ότι ο ανθρώπινος οργάνισμος χρειάζεται ξεκούραση. Έτσι, όταν κάποιες ώρες της ημέρας κάθομαι στον καναπέ μου και άλλες κοιμάμαι υπάρχουν και κάποιες ώρες που συναναστρέφομαι με ανθρώπους γύρω μου, ζω εμπειρίες και καταστάσεις (και καλές και κακές) και κυκλοφορώ στην Κρήτη. Σε αφήνω λοιπόν ελεύθερο να κρίνεις αν δικαιούμαι να έχω άποψη πλήρως εμπεριστατωμένη σύμφωνα με τις προσωπικές μου εμπειρίες αλλά και κρίνοντας αντικειμενικά και όχι με πάθος καταστάσεις και συμπεριφορές του τόπου που ζω.

  13. Ο/Η Smilla λέει:

    ΑΠΛΑ ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΟΣ, ΧΕΙΜΑΡΡΩΔΗΣ ΕΥΦΥΕΣΤΑΤΟΣ, ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ, ΡΗΞΙΚΕΛΕΥΘΟΣ!
    ΥΠΟΚΛΙΝΟΜΑΙ!

  14. Ο/Η liontaris λέει:

    Agapitoi mou filoi milame oloi gia ta Zoniana kai kanoume tin Krhth-ki mas …

    Swsta..
    Plin omws min mas diafevgei oti afti h monadiki xwra ,h Elladitsa mas, vouliazei stin diafthora kai tin sipsi ithwn kai aksiwn apo akri se akri …

    Apo pou na arxiseis kai apo pou na teleiwseis …Kai kyriws opou yparxei xrima, tourismos,symferonta kai oxi mono…

    Oi topikes Mafies tis Patridas mas (Na enas wraios titlos gia …reportage…) einai toses polles kai endiaferouses …
    Den prokeitai gia ligous …kakous anthrwpous alla gia tin ELITE (Topikoi arxontes,Mpatsoi,Dikastes,klp)tis kathe topikis koinwnias…

    Exei akousei kaneis paidia gia tin Mafia tis Kerkyras *(syggenevei kai me tin Italia…)…
    Gia tin Mafia tis Zakynthou mipws ??…
    Gia tin Mafia tis Mykonou ?…
    Gia tin Mafia tis Santorinis ?…
    Gia tis Mafies tis Peloponnisou…?BRRRRRR…

    Sipsi, diafthora,egklimata, kryfoi fonoi , katastrofi tou perivallontos…
    OLA me ton Nomo kai tin anoxi tou Parakratous , pou telika , plaka stin plaka einai TO IDIO TO KRATOS …

    Eilikrina aporw PWS mas anexontai stin Eurwpaiki Enwsi kai den mas exoune traviksei to afti h petaksei eksw me tis klwtsies …
    Profanws mas swzei h Istoria mas kai h gewgrafiki mas thesi kai monon…

    Opoios exei oreksi na arxisei syzitish gia tis topikes Mafies tis Patridas mas as arxisei ….
    Kleiste kala tin myti sas kai etoimasteite na traviksete to kazanaki …

  15. Ο/Η Smilla λέει:

    ΑΓΑΠΗΤΕ ΦΙΛΕ LIONTARIS

    ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΑΝΕΦΕΡΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΧΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΟ ΠΟΛΥ ΓΝΩΣΤΑ. ΕΞΑΛΛΟΥ ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΟΥΘΕΝΑ ΑΔΙΑΦΘΟΡΟ ΚΡΑΤΟΣ. ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΟΥΝΤΑΙ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΣΗΨΗΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΜΗΣ.

    ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΣΥΝΕΒΗ ΜΕ ΤΗΝ ΕΝ ΛΟΓΩ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΩΝ ΖΩΝΙΑΝΑΝ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΚΑΡΚΙΝΩΜΑ, ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΥΦΙΣΤΑΤΑΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 25 ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΩΣ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΗ Η ΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΛΟΙΠΩΝ ΕΜΠΛΕΚΟΜΕΝΩΝ ΝΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ. Η ΚΡΗΤΙΚΗ ΛΕΒΕΝΤΙΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΤΗΚΕ ΣΤΟ ΝΑ ΛΕΝΕ ΟΛΟΙ ΟΤΙ ΑΝ ΤΟΥΣ ΕΚΑΝΑΝ ΚΑΚΟ ΣΤΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΤΟΥΣ ΘΑ ΣΚΟΤΩΝΑΝ… ΕΛΑ ΝΤΕ ΠΟΥ ΔΕΝ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ ΑΥΤΟΥΣ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΤΟΝ ΑΚΡΟΓΩΝΙΑΙΟ ΛΙΘΟ ΤΗΣ ΠΑΡΑΝΟΜΙΑΣ, ΤΗΣ ΠΑΡΑΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΤΗΤΑΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ. ΕΧΟΥΝ ΒΟΛΕΥΤΕΙ ΜΕΣΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΓΙΑΤΙ ΟΛΟ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΣΚΟΠΟΙ ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΝΤΑΙ.

    ΕΥΤΥΧΩΣ ΞΕΓΥΜΜΝΩΘΗΚΑΝ ΚΑΙ ΑΠΟΚΑΛΥΦΘΗΚΕ Η ΔΥΣΣΩΔΙΑ ΤΟΥΣ… ΔΕΝ ΠΕΙΘΟΥΝ ΓΙΑ ΛΕΒΕΝΤΕΣ, ΠΑΝΤΩΣ. ΘΡΑΣΥΔΕΙΛΑ ΘΡΑΣΙΜΙΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.

    ΜΗΝ ΑΝΗΣΥΧΕΙΣ, Η ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΞΕΡΕΙ ΠΟΙΟΥΣ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΣΤΟΥΣ ΚΟΛΠΟΥΣ ΤΗΣ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ… ΚΑΝΤΕ ΚΑΤΙ ΓΙΑ ΤΟ ΝΗΣΙ ΣΑΣ ΚΙ ΑΦΗΣΤΕ ΤΗΝ ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΗΝ Ε.Ε. ΣΤΗΝ ΗΣΥΧΙΑ ΤΟΥΣ…

    CHILL OUT!!!

  16. Ο/Η asaverle λέει:

    Μην φωνάζεις.

  17. Ο/Η liontaris λέει:

    Symfwnw apolyta mazi sou Smilla …

    Ma den eipa oti den einai gnwsta afta pou proanefera …

    Aplws proteinw na anoiksoume mia terastia xavouza kai na arxisoume na petame ta vothrolymata-apokalypseis mesa …
    Kyriws gia na kanoume plaka kai oxi epidi perimenoume na evaisthitoiithei o opoiosdipote …

    Thrasydeila thrasimia …
    Gia des tous pws exoune loufaksei kai perimenoune na fygoune oi mpatsoi gia na ksanagyrisoune …
    Kai den exoune t;arxidia kai to tharros,me tosa antiaeroporika kai bazookas (akoma kai …tanks exoune krymmeno ta petsina vrwmotomara…), as poume, na kanoune akoma kai kleftopolemo ..

    Den kserw apo pou vgazeis to symperasma oti eimai apo to nisi tous …

    Kammia sxesi glykia mou…
    Me xwrizei poly thalassa apo daftous…Eftyxws…

  18. Ο/Η Smilla λέει:

    ΕΥΤΥΧΩΣ ΟΥΤΕ ΚΙ ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΝΗΣΙ ΤΟΥΣ, LIONTARIS!

    ΤΟ ΕΖΗΣΑ, ΒΕΒΑΙΑ, ΜΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΧΡΟΝΙΑ ΠΕΡΥΣΙ ΟΠΟΥ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΕΙΠΑ «ΑΡΚΕΤΑ» ΚΙ ΕΦΥΓΑ!

  19. Ο/Η Smilla λέει:

    ΟΦΕΙΛΩ ΝΑ ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΩ ΟΤΙ ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΠΟΥ ΒΡΕΘΗΚΑ ΚΑΙ ΕΡΓΑΣΤΗΚΑ ΓΝΩΡΙΣΑ ΥΠΕΡΟΧΑ ΑΤΟΜΑ, ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΜΕ ΔΕΧΘΗΚΑΝ ΚΑΙ ΜΕ ΑΓΑΠΗΣΑΝ! ΤΟΥΣ ΘΥΜΑΜΑΙ ΠΑΝΤΑ ΜΕ ΝΟΣΤΑΛΓΙΑ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΑΓΑΠΗ…
    ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΥΠΗΡΞΑΝ ΚΑΙ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ ΦΙΛΟΙ!

  20. Ο/Η Asaverle λέει:

    @ Liontaris

    Ποιοι είναι οι δαύτοι για διευκρίνισε μας.
    Έγραψες ορισμένες γενικόλογες αοριστολογίες και *τσουφ* αμέσως έγινες ειδικός εγκληματολόγος. Να χαρώ εγώ κρίση αντικειμενική!
    Και για πες μας εσύ δηλαδή από που είσαι; Να μάθω δηλαδή που βρίσκεται ο παράδεισος στην γη να έρθω και γω να μείνω εκεί μιας και απ’ ό,τι φαίνεται σε όλα τα μέρη της Ελλάδας επικρατεί ο νόμος και οι κάτοικοι τους είναι ενεργοί πολίτες. Μόνο στην Κρήτη μαζεύτηκαν όλοι οι εγκληματίες του κόσμου όλου… Ε, τέτοια θρασύδειλα θρασύμια που είμαστε…

    @ Smilla

    Γνώρισες υπέροχα άτομα στην Κρήτη; Μα νόμιζα ότι είμαστε όλοι εγκληματίες και θρασύδειλα θρασύμια!

    Γράφει ο μεγάλος Κρητικός: «τριών λογιών είναι οι άνθρωποι: Αυτοί που τρών’ τ’ αβγά χωρίς τσόφλι, αυτοί που τα τρών’ σύφλουδα, κι αυτοί που, αφού τα φαν’ σύφλουδα, τρώνε και το τσουκάλι όπου τά’χανε μέσα βρασμένα. Τους στερνούς αυτούς ανθρώπους τους λένε Κρητικούς. Όσο υπάρχει αρσενικό κι ένα θηλυκό δεν πεθαίνει η Κρήτη! Η Κρήτη δεν θέλει νοικοκυραίους, θέλει κουζουλούς. Αυτοί οι κουζουλοί την κάνουν αθάνατη.
    Οι Κρητικοί αγαπούν παράφορα την ζωή και συνάμα ποτέ δεν φοβούνται τον θάνατο. Κρητικός είσαι. Ξέρεις τι ευθύνη μεγάλη είναι τούτη. Ξέρεις τι περηφάνεια γιομίζει τα στήθεια μας; Θείο δώρο κείνος ο τόπος. Είναι θείο δώρο νάσαι Κρητικός. Το ξέρεις;»

    Αν ενδιαφέρεστε θα σας αποκαλύψε και ποιος το είπε αν δεν γνωρίζετε…

    Αφήστε τους χαρακτηρισμούς και κοιτάξτε την σαπίλα γύρω σας (ίσως και μέσα σας -μέσα μας-). Διαφθορά και εγκληματικότητα δεν υπάρχει μόνο στην Κρήτη.

  21. Ο/Η pavlosevil λέει:

    Asaverle μάλλον το πρόβλημά σου είμαι εγώ και όχι το θέμα με το οποίο ασχολούμαστε. Καλώς πράττεις, δικαίωμά σου και συνέχισε να το κάνεις. Συνεχίζεις όμως πάραυτα να γράφεις πλήρως αποπροσανατολιστικά καθώς δεν γράφεις και σχολιάζεις επί του θέματος αλλά ασχολείσαι με τη μια φράση που δήλωσα και ο ίδιος οτι ανέφερα εξοργισμλενος με αυτά που έβλεπα στην TV.

    Υ.Γ. Εμένα ούτε με απείλησαν με όπλο (το είδα να το κάνουν σε άλλους όμως) ούτε με έχουν εκφοβίσει έως τώρα αλλά δε γυρνάω τη πλάτη μου επειδή είμαι απο τους «τυχερούς» της υπόθεσης. Επίσης, τα περιστατικά που ανέφερα αφορούν μονάχα Ζωνιανούς. Δε μιλάω για μαυροπουκαμισάδες γενικά. Γνωστούς και φίλους από εκείνα τα μέρη έχω αρκετούς. Τέλος από εμένα, δε μπορώ να προσπαθώ να δικαιολογηθώ για κάθε τι που γράφω.

  22. Ο/Η eki_13ath λέει:

    kat arxin kalispera.tha ithela na po dio logakia gia tin trexousa katastasi sta zoniana.to ti sinevaine sta zoniana to xerame oloi ligo poli edo kai polla xronia den eixa akousei kanenan na asxolite toso poli omos oso prosfata ksafnika oloi mathane ta zoniana san to monadiko xorio stin ellada pou kalliergousan xasis.diladi pouthena den exei ksanaginei ayto?oute pros kalamata meria,oyte pros pirgo meria?giati loipon den pane mia volta kai apo ekei?mipos iparxoun kapoia mikra simferonta as poume?

  23. Ο/Η asaverle λέει:

    Έλεος, σου απάντησα σε αυτά που γράφεις στα σχόλια σου κυρίως. Γιατί τα θεωρείς αποπροσανατολιστικά; Από εκεί και πέρα συμμετέχω στην συζήτηση μαζί με άλλους φίλους συμμετέχοντες σε αυτή και δεν έχω θέσει σαν σκοπό και αυτοσκοπό να γράφω για σένα και μόνο για σένα. Λίγη αυτοσυγκράτηση! Εν ολίγοις το πρόβλημα μου δεν είσαι εσύ. Δεν έχω κανένα πρόβλημα πέρα από την σπίλωση της Κρήτης ολόκληρης και της γενικευμένης αφοριστικής τάσης που επικρατεί…

    Φαίνεται ότι (και δεν μπορώ να καταλάβω γιατί) δεν γίνεται κατανοητό ότι η εγκληματικότητα στην Κρήτη (όπου αυτή υπάρχει και στον βαθμό που υπάρχει) είναι αποτέλεσμα παραστυνομικών, παραδικαστικών και παραπολιτικών κυκλωμάτων. Με λίγα λόγια μιλάμε για παρακράτος. Και το παρακράτος δεν έχει τόπο και ιστορία. Ούτε τιμή και λεβεντιά. Ξεκινάει από την Αθήνα (σαν κέντρο εξουσίας) και θέτει στο περιθώριο το κράτος το οποίο, ως γνωστόν, αποτελείται από όλους εμάς. Όλους! Για ποιο λόγο λοιπόν, δεν μπορώ να καταλάβω, τόσο μίσος για την Κρήτη και τους ανθρώπους της;

    Σε παρακαλώ, μην νομίζεις ότι απευθύνομαι σε εσένα αποκλειστικά. Είναι απλά ορισμένα ερωτήματα για όλα αυτά που διαβάζω σε διάφορα μπλογκς και ακούω σε τηλεοπτικά κανάλια από δημοσιογράφους που με εκλεπτυσμένο μοραλιστικό ύφος δεν συγκρατούν τα δάκρυα τους για την κατάντια του τόπου μας. Όταν ακόμα και αυτοί οι ίδιοι, άλλοι με περισσότερη συμμετοχή άλλη με λιγότερη (και πάντα -πιστεύω- εν αγνοία τους) συντηρούν και τρέφουν το διεφθαρμένο, σαπισμένο ελληνικό σύστημα. Ένα σύστημα που έχει μετατραπεί σε σύστημα και κώδικα αξιών. Εφήμερος πλούτος, ωχαδελφιστική νοοτροπία, απουσία από τα κοινά και τα προβλήματα που ταλανίζουν το μέλλον μας.

    Εν ολίγοις, γιατί το θέμα παρουσιάζεται, χονδρικώς, σαν ένα πρόβλημα της Κρήτης όταν το πρόβλημα είναι γενικότερο και με μία πρόχειρη μόνο κοινωνιολογική ανάλυση μπορεί κάποιος που γνωρίζει το θέμα να φτάσει να γράψει βιβλία και τόμους ολόκληρους;

    Τόσο ανώριμη είμαστε τελικά σαν κοινωνία; Αν ναι, ας ανοίξουμε μια μεγάλη τρύπα, να πάρουμε όλοι από μια πέτρα και να την πετάξουμε μέσα φωνάζωντας με δύναμη και οργή ΑΠΕΤΑΞΑΜΗΝ στην Κρήτη.

    Θεωρώ πως πια είναι κατανοητό από όλους τους Κρητικούς ότι το θέμα παρουσιάζεται με τόσο ανεύθυνο τρόπο, που ασχέτως αν συμφωνεί ή διαφωνεί κάποιος με τις εγκληματικές δραστηριότητες ορισμένων, δεν μπορούμε παρά να συμφωνήσουμε όλοι πως όλη αυτή η ιστορία θα στοιχίσει πολύ ακριβά σε ολόκληρη την Κρήτη που για χρόνια πολλά θα παρουσιάζεται σε Ελληνικά και Διεθνή κέντρα σαν το άντρο της μαφίας και της εγκληματικότητας στην Ελλάδα.

    Έχουμε ευθύνη λοιπόν, σαν Κρητικοί, να υπερασπιστούμε τον τόπο μας και το μέλλον του. Να το υπερασπιστούμε γιατί ξεφύγανε τα πράγματα. Μην ξεχνάμε ότι η Κρήτη δεν έχει ακόμα κλείσει τα 100 χρόνια από τότε που ενώθηκε με την Ελλάδα και ήδη, μετά από αυτά που λέγονται για εμάς, ακούγονται οι πρώτες φωνές που μιλάνε για απόσχιση της Κρήτης από την Ελλάδα το 2012. Αυτό θα έχει κατστρεπτικές συνέπειες τόσο για την Κρήτη όσο και για την υπόλοιπη Ελλάδα. Χρειάζεται λοιπόν ψυχραιμία και σύνεση, κριτική με λογική και υπό το πρίσμα ενός κοινωνιολογικού προβλήματος με προεκτάσεις κι όχι να το αντιμετωπίζουμε με ύβρεις, απαξιωτικούς όρους και λέξεις που δεν αξίζουν ενός σκεπτόμενου ανθρώπου, όπως εσύ και όλοι οι άλλοι συνομιλιτές.

  24. Ο/Η asaverle λέει:

    Να προσθέσω για να αποφύγω τυχόν παρεξηγήσεις. Στην τελευταία φράση μου: «κι όχι να το αντιμετωπίζουμε με ύβρεις, απαξιωτικούς όρους και λέξεις που δεν αξίζουν ενός σκεπτόμενου ανθρώπου, όπως εσύ και όλοι οι άλλοι συνομιλιτές.» είναι σωστό να προστεθεί μετά το «σκεπτόμενου ανθρώπου» η λέξη «είναι». Δηλαδή: «…σκεπτόμενου ανθρώπου, όπως *είσαι* εσύ και όλοι οι άλλοι συνομιλιτές».

  25. Ο/Η pavlosevil λέει:

    Συμφωνούμε με τα τελευταία που γράφεις σε κάθε λέξη.
    Φυσικά και η Κρήτη δεν είναι αυτή που προβάλουν τα κανάλια τον τελευταίο καιρό αλλά και πολλοί που θα έπρεπε να προστατέψουν την εικόνα του νησιού μας κάνουν τα πάντα για το αντίθετο. Ο εκλεγμένος βουλευτής Ηρακλείου Μπαντουβάς δήλωνε από ζωντανά σε κανάλι πως πρέπει να συνεχίσουν οι Κρητικοί να έχουν όπλα γιατί είναι παράδοση του νησιού αλλά είναι κατά των άσκοπων πυροβολισμών. Ποιοί είναι οι σκόπιμοι δηλαδή;

    Δηλώνουν τα πάντα μπροστά στα μάτια μας και εμείς μένουμε απλώς με το στόμα ανοικτό. Για πρώτη φορά βλέπω πως μια επιχείρηση, ασχέτως αν ξεκίνησε πρόχειρα και στημένα, θα έχει αποτέλεσμα, ελπίζω μακροχρόνιο. Βαρέθηκα να υποστηρίζω τον τόπο μου σε διάφορα forum για το οτι ΔΕΝ είναι όλοι οι Κρητικοί κλέφτες και ψευτόμαγκες αλλά την συντριπτική πλειοψηφία αποτελούν άνθρωποι με τους οποίους χαίρεσαι να συναναστρέφεσαι.

    Η «αγνότητα» και η ντομπροσύνη των ανθρώπων που μένουν στα ορεινά χωριά της Κρήτης πρέπει να μείνουν ως έχουν, είναι πολλές φορές οι μόνοι άνθρωποι που σε αντιμετωπίζουν δίκαια, δίχως να υπολογίζουν ποιός είσαι , πόσα χρήματα έχεις κ.λ.π. Αυτή η αυθεντικότητα είναι η μόνη που μας ξεχωρίζει ακόμη ως λαό της Κρήτης και αυτή προσπαθούν να εκμεταλλευθούν οι σκαρτοαντιγραφείς των παραπάνω με τα καμώματά τους.

  26. Ο/Η Smilla λέει:

    ΤΑ ΘΡΑΣΥΔΕΙΛΑ ΘΡΑΣΙΜΙΑ ΔΕΝ ΕΙΣΤΕ ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΗΡΑΚΛΙΩΤΕΣ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΚΡΗΤΕΣ, ΑΓΑΠΗΤΕ PAVLOSEVIL!

    ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΔΕΝ ΠΡΟΣΕΞΕΣ ΤΙ ΕΓΡΑΦΑ ΚΑΙ ΠΩΣ ΤΟ ΕΓΡΑΦΑ…
    ΕΙΝΑΙ ΕΥΚΟΛΕΣ ΟΙ ΠΟΛΕΜΙΚΕΣ, ΑΛΛΩΣΤΕ, ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΜΕΡΕΣ… ΔΕΝ ΠΑΡΕΞΗΓΩ!

    ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΟΤΙ ΑΓΑΠΑΤΕ ΤΗ ΖΩΗ… ΔΙΕΡΩΤΩΜΑΙ ΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΛΛΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ Σ’ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΗΝ ΑΓΑΠΑ!!! ΜΑΛΛΟΝ ΟΛΟΙ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ, ΥΠΟΘΕΤΩ, ΚΑΘΩΣ ΓΕΝΝΗΘΗΚΑΜΕ ΣΕ ΑΛΛΟ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΟ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ.

  27. Ο/Η Smilla λέει:

    ΖΗΤΩ ΧΙΛΙΕΣ ΦΟΡΕΣ ΣΥΓΓΝΩΜΗ ΑΠΟ ΤΟΝ PAVLOSEVIL.
    ΣΤΟΝ ASAVERLE ΑΝΤΑΠΑΝΤΟΥΣΑ ΜΕ ΤΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ. ΑΠΟ ΚΕΚΤΗΜΕΝΗ ΤΑΧΥΤΗΤΑ ΑΝΕΦΕΡΑ ΑΛΛΟ ΨΕΥΔΩΝΥΜΟ. ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΣΥΓΓΝΩΜΗ, PAVLOSEVIL!!!!

  28. Ο/Η Smilla λέει:

    ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΝΙΟΜΑΣΤΕ ASAVERLE… ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΛΟΓΙΑ ΠΟΥ ΠΑΡΕΘΕΣΕΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥ ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗ… ΕΤΣΙ, ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΕΝΙΧΡΕΣ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΕΣ ΓΝΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΧΩ…

  29. Ο/Η asaverle λέει:

    …στην πολεμική μου;

    Χαίρομαι που γνωρίζεις τον Καζαντζάκη…
    Αλήθεια όταν εργαζόσουν στην Κρήτη…τι δουλειά έκανες;

    @Pavlosevil
    Το θέμα των όπλων είμαι μεγάλη κουβέντα. Είμαι ενάντια στην οπλοφορία αλλά μην ξεχνάμε ότι το έθιμο των όπλων στην Κρήτη δεν έχει καμία σχέση με αυτό που είναι σήμερα. Η λεγόμενη «τιμή των όπλων» δεν είναι κάτι το απρόσωπο και αόριστο. Η οπλοφορία ποτέ δεν ήταν στοιχείο Κρητικό. Η οπλοχρησία όμως σε παραδόσεις και ιστορικές στιγμές ήταν στοιχείο που σαν σκοπό είχε την απόδωση τιμών. Μία σφαίρα, μία ριπή κι όχι 15.000 όμως κι όχι για λόγους εντυπωσιασμού και επίδειξης.

  30. Ο/Η f.e. λέει:

    re paidia…
    eleos pia,ftanei!
    oi krhtes hkseran ta xwrafia sta zwniana,oi gnwstoi mou pou pinoun kana mpafo hkseran ta xwrafia sta zwniana,mexri kai sthn kolo-olandia hkseran gia to mayro twn zwnianwn!!!!!!kai ENNOEITAI pws kai to kratos hksere ti synevaine sta zwniana giati EIXE ESODA apo ayto.
    to an oi krhtes einai pallikaria h thrasydeiloi,ayto afhste na to krinei h istoria…oso gia to ti pisteyw egw,ena exw na sas pw:einai h monh ‘meria’ ths elladitsas mas pou mporei na yposthriksei ton eayto ths me kathe tropo.einai AYTONOMH,gi’ayto kai leitourgei kai etsi.tha to doume to 2012,opote kai nomizw pws to dhmopsifisma tha vgei yper ths plhrous aneksarthsias ths krhths.
    den eimai apo krhth,den exw provlhma me tous krhtikous,thaymazw ton politismo tous opws thaymazw kai ton politismo allwn xwrwn,poly apla giati me ta ftwxa 24 mou xronia exw katalavei pws exoun entelws diaforetikh nootropia.einai allos laos,h toulaxiston egw etsi to vlepw.thaymazw ta kala tous,krinw ta kakws keimena tous,alla ws ekei.
    kai gia olo ayto to ‘atyxes’ symvan,aplws xalase kapoia symfwnia,h yphrkse kapoia asynennohsia…eidallws,an to kratos hthele na eksolothreysei tous ‘kakous xasisokallierghtes’,tha ekane mia volta apo kalamata,apo pyrgo,akoma ki apo to xwrio ths manas mou sthn argolida…den epirriptw eythynes stous krhtes.efoson mporousan na to kanoun,to ekanan.oi eythynes pane sto kratos kai se osous ypothalptoun tetoies katastaseis aplws gia na xtisoun mia vilitsa parapanw kai mia autostrada pou tha odhgei sthn pylh tis vilitsas…
    ayta eixa na pw,elpizw na mhn theoroumai ektos thematos epeidh den efhrmosa ‘polemikh’ h kapoia sygekrimenh potlitikh.apla thewrw pws oi paparologies typou ‘apolitistoi krhtikoi’ h ‘perhfanoi zwnianoi’ h akoma kai ‘katharoi sterianoi hasish-free stereoelladites’ einai MALAKIES.
    xairetismous,kala na’ste oloi.

  31. Ο/Η tsospu λέει:

    τα ζωνιανα ειναι ενα καλοστημενο σχεδιο για να ξεκινηση το ελευθερο εμποριο τηs φουνταs.χανει πολλα το κρατοs………………..

  32. Ο/Η asaverle λέει:

    @ f.e.
    Καλά το είπες. Τα φτωχά σου 24 χρόνια. Το να νομίζεις ότι η «αυτονομία» της Κρήτης το 2012 είναι κάτι που περιμένουμε πως και πως εμείς οι Κρητικοί είναι το ελάχιστο που μπορώ να πω γελοίο. Μια τέτοια εξέλιξη θα είχε ολέθριες συνέπειες για την Κρήτη, τον τόπο που αγαπώ. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί όλοι βαλθήκατε να μας αυτονομήσετε…έτσι από αγάπη βρε παιδί μου…Η ιστορία καμιά φορά διδάσκει αλλά πρέπει να την διαβάσεις πρώτα ή να την ζήσεις.

    @ tsospu. Αν ήταν τόσο απλό ε τότε θα χειροκροτούσα κιόλας. Μα ίσα ίσα το ελεύθερο εμπόριο είναι αυτό που δεν θέλουν. Άποψη μου είναι ότι και τα «ελαφριά» και τα «σκληρά» ναρκωτικά θα έπρεπε να διατίθονται ελεύθερα και νόμιμα από τα φαρμακεία. Ειδικά για τα «σκληρά» ναρκωτικά είναι ο μόνος τρόπος για να καταπολεμηθεί το παράνομο εμπόριο ναρκωτικών ουσιών που έχει παρακλάδια στην παγκόσμια «μαφία» και τα εσόδα του οποίου διοχετεύονται σε πληθώρα παράνομων δραστηριοτήτων. Ακόμα, η διάθεση σκληρών ναρκωτικών από τα φαρμακεία (ενδεχομένως με συνταγή γιατρού και παράλληλη παρακολούθηση από ψυχολόγο) εγγυάται την πτώση κατακόρυφα των θανάτων από μολύνσεις, υπερβολικές δόσεις και ασθένειες. Μια τέτοια ενέργεια θα έχει ΜΟΝΟ θετικά αποτελέσματα αλλά…ποιος θα είναι αυτός που θα έχει το θάρρος να το πράξει; Α πα πα. Πιπέρι στο στόμα.

  33. Ο/Η giord λέει:

    Καλός Ζωνιανός είναι μόνο ο δαρμένος απο την Αστυνομία! Η Αστυνομία πάτησε το χωριό σας λεβεντάκια μου και σας ρεζίλεψε. Που είναι η λεβεντιά σας τώρα; Είστε για γέλια ζώα!!!

  34. Ο/Η Georgia_K. λέει:

    Πήγα σήμερα εκεί. (Για κακή μου τύχη-εμ δεν ήξερα, εμ δεν ρώταγα;) Δεν είμαι από την Κρήτη-κι εκει πήγα πρώτη φορά.
    Η αξεστίλα, ο κίνδυνος και η απειλή συνεχώς από πίσω μας. Το χωριό με όλη τη σημασία της λέξης. Ετοιμοπόλεμο έδαφος, τίγκα μαγκιά, ναρκωτικά και όπλα.
    Ποτέ ξανά!!! Και κάνω παράκληση σε όποιον ανυποψίαστο, ας βρει άλλο θέρετρο να παραθερίσει.
    Αυτά από μένα!

Σχολιάστε