Εδώ Ζωνιανά, Εδώ Ζωνιανά…

667282b7.jpg

Ο Μπομπ ο Ζωνιανάκης ξαναχτυπά και εισβάλλει ξανά στα «Καρφιά» με μία «επετειακή» ανταπόκριση απ’τα ελεύθερα πολιορκημένα Ζωνιανά. Ας διαβάσουμε λοιπόν τι «πιάνει» το τρανζιστοράκι του…:

ΡΖΖΖΖΖ….ΤΖΖΖ….ΡΡΡΡΡ..Πότε θα κάμει ξαστεριά, πότε ….ΡΤΤΤΤΖΖΖ…να πάρω το τουφέκι μου ….ΤΖΖΖΖΖΖ…

Εδώ Ζωνιανά, εδώ Ζωνιανά !!! ΡΤΖΖΖ….ΡΡΡΡΡ…

Σας μιλά ο ραδιοφωνικός σταθμός των ελεύθερων πολιορκημένων Ζωνιανών, των έλευθερων κατακτημένων Μυλοποταμίτων !!!

Αδέλφια, πάνε 8 ημέρες που το κράτος εγκαταστάθηκε στην περοχή μας ! Πάνε 8 ημέρες που μπάτσοι πατήσανε πόδι εκεί που ούτε οι Γερμανοί και οι Τούρκοι τα κατάφεραν …(και τα κατάφερε ο Παυλόπουλος !!!!) – βέβαια σύμφωνα με βάσιμες πληροφορίες και οι Πέρσες προσπάθησαν να καταλάβουν το χωριό αλλά ο Σηφαλιός μαζί με τριακόσιους αρματωμένους Ζωνιανούς τους απέκρουσε έξω από το Πέραμα, στη στροφή μπρε, δίπλα από το μποστάνι του Παπαδογαμβράκη ? ..ε ! ναι. εκιά ! – αλλά επειδή η ιστορία γραφετε από τους νικήτες όλοι μιλάνε για το Λεωνίδα και τις Θερμοπύλες- Στυλλιάνιδη, τα βιβλία της έκτης δημοτικού να ξαναγραφούνε ..τώρα !

Αδέλφια , εμείς εγκλήματίες? ΕΜΕΙΣ ? Κι ήντα να κάμωμε, μωρέ ? Αφού δε φυτρώνει τίποτα στο χωριό, φυτέψαμε αυτά τα αναθεματισμένα τα χόρτα για να ταίσουμε τα καημένα τα ζά ! Αφού είχαν κατάθλιψη τα κιαμένα από τη μοναξά !

Αδέλφια, αντισταθείτε ! Όχι στα αναθεματισμένα στα ΕΚΑΜ, όχι στην μπατσοκατοχή! Αντισταθείτε ! Όχι στα Σκόπια, όχι στο Βενιζέλο, στη Ρούλα και στον Αλβανό ! Όχι στα ξενόφερτα, ναι μόνο στα ντόπια!

Αδέλφια μικροκαλλιεργητές, αδέλφια οπλοφόρα, αδέλφια κτηνοτρόφοι!
Η ομάδα μας ο τιμημένος Ερμής Ζωνιανών έχει να χάσει δύο χρόνια στην έδρα της! Τι Κύριε Γκαγκάτση ? Διαπλοκή και εκεί ? Στημένα μάτς στα Ζωνιανά ? Αφού κανένας νόμος δε σου απαγορέυει να παίζεις μπάλα με το όπλο σου!… Πέναλτυ »εκτελούσαμε» και φάουλ – δεν είχαμε καταλάβει ότι έπρεπε να το κάνουμε με την μπάλα ….

Αδέλφια Ζωνιανοί : ich been ein Zonianos, όπως εσείς, αγωνιστής και άδολος!

Viva la revolution, έεεεεπανασταση!

Αντισταθείτε ΡΤΖΖΖΖ….ΤΖΟΥΜΜΜ…
……….

– Μπρε συ, καλός είναι κιο νάς, τονε βλέπω, μπρε στο ΠΑΣΟΚ μαζί με τη Δαμανάκη μια αλλοτινή !!!!!!

12 Responses to Εδώ Ζωνιανά, Εδώ Ζωνιανά…

  1. Ο/Η Smilla λέει:

    ΑΚΟΜΗ ΜΙΑ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΕ ΟΛΗ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΑΡΑΝΟΙΑ!
    ΜΙΑ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΑΦΘΟΝΟΥ ΓΕΛΙΟΥ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΗΣ ΕΥΦΥΙΑΣ ΣΥΛΛΗΨΗ!
    ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ Η ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΣΥΛΛΟΓΙΣΤΙΚΗ! 🙂

  2. Ο/Η Μάνθος λέει:

    Τώρα χωρίς πλάκα, νομίζω πως θα πρέπει να αρχίσουμε να σκεφτόμαστε σοβαρά τη (μερική) αυτονομία του νησιού μας, σαν απόρροια μιας αλλαγής της πολιτειακής δομής της χώρας, σε ομοσπονδία. Είναι εξοργιστικό να βλέπουμε μπάτσους από την Αθήνα να το παίζουν ράμπο με κουκούλες και να τρομοκρατούν παιδιά και γέρους. Είναι επίσης εξοργιστική η αδιαφορία του αθηνοκεντρικού κράτους για την ελληνική επαρχία γενικότερα, η οποία έχει βέβαια συμβάλλει στο να παρατηρούμε αυτά τα άθλια φαινόμενα, σε πολλές απομονωμένες και απαξιωμένες περιοχές της παρτίδας μας.
    Από την άλλη η Κρήτη θα μπορούσε να διαθέτει τους απαραίτητους πόρους για την οικονομική της ανάπτυξη πολύ εύκολα, αν παρέμενε ένα -ακόμα και μικρό μέρος- από τους φόρους που παράγονται στο νησί (μόνο το φπα 20% από τις δαπάνες του κάθε τουρίστα κάθε χρόνο, είναι ένα τεράστιο ποσό). Αυτό είναι εφικτό σε μια ομοσπονδία, όπως είναι εφικτή και η νομοθετική κατοχύρωση των ιδιαίτερων πολιτιστικών μας εκδηλώσεων (όπως αυτό της οπλοχρησίας σε πανηγυρικές εκδηλώσεις).
    Κακά τα ψέμματα, έχουμε το δικαίωμα στην πρόοδο όπως και οι κάτοικοι της Αθήνας. Δηλαδή οι Γερμανοί, οι Ελβετοί και όλοι οι άλλοι ευρωπαϊκοί λαοί που έχουν ομοσπονδιακή δομή στη χώρα τους τι το μεμπτό έχουν; Αν μη τι άλλο, θα γούσταρα πολύ να βλέπω μια σημαία με την Κρήτη, δίπλα στην Ελληνική και τη σημαία της Ε.Ε.

  3. Ο/Η pavlosevil λέει:

    Μάνθο σίγουρα οι υποδομές και οι συνθήκες διαβίωσης θα μπορούσαν να είναι καλύτερες σε ένα νησί όπως η Κρήτη. Βάσει αυτών που προσφέρει ή μπορεί να προσφέρει τα χρήματα που δίνονται για την ανάπτυξη του νησιού είναι ελάχιστα. Για αυτό φυσικά και έχουν μεγάλο μερίδιο ευθύνης οι «ανήμποροι» ουσιαστικής εκπροσώπησης Κρητικοί βουλευτές. Τόσα χρόνια και και πρόοδος ελάχιστη για ένα νησί που προσφέρει τα μέγιστα με τον τουρισμό, την κτηνοτροφία και την γεωργία.

    Απο την άλλη όμως δε μου φαίνεται η πρότασή σου Μάνθο ως η πλέον ιδανική καθώς το ιδεατό θα ήταν τα χρήματα που «φεύγουν» από το νησί να πηγαίνουν όντως στις περισσότερο φτωχές περιοχές της Ελλάδος όπως είναι αρκετά διαμερίσματα της Ηπείρου και όχι στην Αττική. Βήματα πρέπει να γίνουν προς την ομαλή αποκέντρωση του πληθυσμού και όχι της λειτουργίας βάσει ομοσπονδιών. Οι φτωχές περιοχές θα γίνουν ακόμη φτωχότερες με αποτέλεσμα να μιλάμε στο τέλος για μια Ελλάδα πολλών ταχυτήτων.

  4. Ο/Η Μάνθος λέει:

    Βασικά συμφωνώ μαζί σου. Εννοείται ότι πρέπει να φεύγουν λεφτά από τις πλούσιες περιοχές της Ελλάδας και να πηγαίνουν στις φτωχότερες. Αν δούμε μάλιστα τα στοιχεία (π.χ. Eurostat Regional Yearbook 2007 και σχετικούς πίνακες) η διαφορά μεταξύ του νομού Αττικής και της υπόλοιπης Ελλάδας είναι τόσο συντριπτική, που ο μοναδικός τέτοιος δρόμος είναι από την Αθήνα στην υπόλοιπη Ελλάδα. Πραγματικά η Αττική έχει περίπου το διπλάσιο κατά κεφαλήν ΑΕΠ, σε σχέση με την επαρχία. Αν λάβουμε υπ΄ όψη μας ότι οι μισοί περίπου Έλληνες μένουν στον νομό αυτό, αντιλαμβανόμαστε ότι περίπου τα 2/3 της συνολικής οικονομικής δραστηριότητας της χώρας γίνεται σε 1 νομό! Είναι πρωτοφανές.

    Απέναντι λοιπόν στη διαχρονική -και αποδεδειγμένη- αδιαφορία (ή ανικανότητα δεν ξέρω) του αθηνοκεντρικού κράτους, οι περιοχές της επαρχίας έχουν το δικαίωμα -και την υποχρέωση πιστεύω- να αναλάβουν μόνες τους τη διαχείριση του μεγαλύτερου μέρους του πλούτου που παράγουν και να διεκδικήσουν δυναμικά παράλληλα, την στήριξη από το κέντρο.

    Λυπάμαι τις περιοχές της Ηπείρου που λες (ο παππούς μου ήταν από εκεί άλλωστε) και σίγουρα όλοι πρέπει να παρασταθούμε ΕΜΠΡΑΚΤΑ.

    Η Κρήτη από την άλλη μπορεί να καταφέρει, αν το θελήσει, και να αναπτυχθεί χωρίς στήριξη και να διεκδικήσει ίσα δικαιώματα από το κέντρο, δίνοντας και το παράδειγμα αν θες στις υπόλοιπες περιοχές της επαρχίας.

  5. Ο/Η Μάνθος λέει:

    Έκατσα και τα υπολόγισα και το 2/3 ήταν λίγο υπερβολικό. Στην πραγματικότητα ο νομός Αττικής παράγει το 47,66% του συνολικού ΑΕΠ της Ελλάδας (στοιχεία 2004). Αυτό σημαίνει ότι πανω κατω παράγει ότι η υπόλοιπη Ελλάδα μαζί.

    Η Κρήτη από την άλλη έχει κατά κεφαλή ΑΕΠ χαμηλότερο από το μέσο ελληνικό, οπότε, μαζί με την Μακεδονία, τη Θεσσαλία, την Ήπειρο, την Πελλοπόνησο, τη δυτική Ελλάδα, τα Επτάνησα και τα νησιά του βορείου Αιγαίου, είναι οι περιοχές που δικαιούνται να ζητούν οικονομική στήριξη.

    Ο πίνακας είναι στο http://www.matt7114.blogspot.com

  6. Ο/Η haridimos λέει:

    Σύμφωνος στο σύνολο των απόψεων.
    Το πρόβλημα είναι ότι έτσι όπως μας έχουν μάθει να σκεφτόμαστε, οι περισσότεροι το συνοδεύουν με διάφορες χαζό-λογικές «επαναβίωσης Κρητικής Πολιτείας» και «δημοψήφισμα απόσχησης μετά τα 100 της ένωσης».
    Αυτή η παρα-πληροφορία (προφανώς λανθασμένη), ακούγεται όλο και περισσότερο, και εκτός Κρήτης…

  7. Ο/Η pavlosevil λέει:

    Κάτι που ήθελα να σχολιάσω απο την πρώτη στιγμή αλλά το ξέχασα προφανώς. Μάνθο αναφέρεις:‘‘ Είναι εξοργιστικό να βλέπουμε μπάτσους από την Αθήνα να το παίζουν ράμπο με κουκούλες και να τρομοκρατούν παιδιά και γέρους.’’
    Δε συμφωνώ, καθώς η αστυνόμευση δε νοείται να είναι διαφορετική αναλόγως του τόπου καταγωγής των οργάνων της. Αντιθέτως στην Κρήτη τόσα χρόνια όχι μόνο δεν έχουμε σωστή αστυνόμευση αλλά έχουμε χωρίσει και τους νομούς. Πόσες φορές δεν έχουμε ακούσει (και ισχύουν σε πολλές περιπτώσεις) οτι με σταμάτησαν στα Χανιά γιατί είχα ηρακλειώτικες πινακίδες ή το αντίστροφο;

    Αυτό είναι κατάντια…

  8. Ο/Η Sifis λέει:

    dikio exi o sinteknos

  9. Ο/Η Sifis λέει:

    man8o se ligo kero apo tora i kriti 8a ine aner3atiti na to 8imi8ite auto !!!!!!!!

  10. Ο/Η giord λέει:

    Τι λες ρε βλάχο; Που νομίζεις οτι ζεις στην Τουρκία; Οι Ζωνιανοί είναι ζώα και δεν έχουν θέση στην Ελλάδα. Η ύπαρξη τους είναι ντροπή για μια πολιτισμένη και δημοκρατική χώρα της Ευρώπης. Κάνατε επαναστάσεις για να ενωθήτε με την Ελλάδα και τώρα μας ρεζιλεύετε!Είστε θρασύδειλοι και βρωμιάρηδες! Έξω ζώα!!!!!!!!

  11. Ο/Η giord λέει:

    Η Αστυνομία πρέπει να σας δέρνει μέχρι να γίνετε άνθρωποι!!!

  12. Ο/Η ΜΑΥΡΟΨΥΧΟΣ λέει:

    ΝΑΙ ΝΑΙ ΚΑΛΗ ΙΔΕΑ, ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΡΗΤΗ, ΝΑ ΒΓΑΖΕΙ 90% ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΕΒΕΙ ΟΛΟ ΤΟ …..ΚΙΝΗΜΑ ΚΑΤΩ!!! ΝΑ ΗΣΥΧΑΣΕΙ ΚΑΙ Η ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΛΛΑΔΑ! ΧΑΧΑΧΑ

Σχολιάστε