Μακελειό με κροκοδείλια δάκρυα…

arm_wresling-tn.jpg

Σαν άλλος Κώστας Πρέκας σπάω την σιωπή μου ημερών αφού η καυτή επικαιρότητα το επιτάσσει ! Κανονικά θα ήθελα να υπογράψω το ελεεινό μου άρθρο ως Κυριάκος Μπυνιχάκης με την αλήστου μνήμης εκπομπή »Χωρίς Λογοκρισία » αλλά δεν το κάνω γιατί βαριέμαι να διαβάζω κατεβατά πάλι και να μπλέκω σε ατέρμονες αναλύσεις επί αναλύσεων …που δεν οδηγούν πουθενά ( Αλήθεια ο Μενέλεαος τι κάνει ?? ) ! Πάντως δεν γινόταν να αφήσω το κοινό μου με το παράπονο αφού το Σάββατο έδωσα το αγωνιστικό παρών στο μεγάλο…ΜΑΚΕΛΕΙΟ!! Όπως λέει και ένας φίλος μου που πήγε στον αλησμόνητο Τελικό του EURO 2004 Ελλάδα – Πορτογαλία  …Ημουν και γω εκεί ! Πράγματι ήμουν και γω εκεί αφού το Σάββατο είχαμε μια άτυπη επανάληψη ( ή θα θέλαμε να είχαμε αφού το Πάρτυ τέλειωσε νωρίς  )  του εν λόγω τελικού αλλά σε άλλη χώρα , άλλο τόπο και άλλο σπορ αλλά με τις ίδιες χώρες αντιμέτωπες  !

Για να μπούμε σε λεπτομέρειες για να καταλάβουν και οι μη γνώστες των πραγμάτων ! Πριν κάνα τρίμηνο περίπου το Ηράκλειο είχε γεμίσει με αφίσες που διαφήμιζαν μια μάχη και ξύλο  χωρίς όρια και το ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΜΑ μεταξύ του Ρώσου Γιούρι και του έλληνα  Κροκόδειλου !Μου μύριζε ελεεινότητα αλλά δεν πήγα και έμεινα με την απορία τι ήταν αυτό και πώς πήγε η μάχη ( για την ιστορία δεν έγινε ποτέ αφού ο Ρώσος τα  ‘ κλασε ή κάτι τέτοιο και δεν εμφανίστηκε στο παρκέ όπως έμαθα αργότερα ) ! Στενοχώρια που΄λέτε αλλά επειδής ( που λέει και ο Τάσος Μητρόπουλος ) όταν κάτι το θέλεις πολύ τότε συνομωτούν όλες οι δυνάμεις του Σύμπαντος για να γίνει ( Πωπω, Τι είπε ρε ο… Κοέλιος ?? ) έσκασε μύτη τρελλό αφισάκι και πάλι σε όλους τους πασσάλοι της πόλης μας που έκανε λόγο για »ΤΟ ΜΑΚΕΛΕΙΟ » με την απαραίτητη »Προσοχή εξαιρετικά βίαιο ξύλο » και μία μάχη δίχως όρια και κανόνες μεταξύ του Πορτογάλου Σαλγκάδο και του έλληνα και μάλιστα συντοπίτη μας Κροκόδειλου ! Το δις εξαμαρτείν ουκ ελεεινού λοιπόν οπότε οπλίστηκα με ελεεινό παρεάκι και σποράκια με αλάτσι  και κατεύθασα στον Τόπο του εγκλήματος , το Λιντο !

Η ατμόσφαιρα μύριζε …αίμα αλλά η πρώτη εντύπωση ήταν όλα τα λεφτά ! Τρομερά παρακμιακά άτομα έρχονταν από το πουθενά ! Με διαφορά τα χειρότερα άτομα ! Ειλικρινά και να ήθελες να μαζέψεις τόσο τραγικά , παρακμιακά και ελεεινά άτομα δεν θα τα κατάφερνες αλλά ο Κροκόδειλας το κανε το θαύμα του ! Πετσά τρομερά , χαίτες , Μουστάκια αλά …  Τσαϊνη με χαίτη και κομπολογιά απάλευτη , γέροι , νέοι με ζέμπρικ και τατουάζια σε όλο τους το κοριμι , ακόμα και γυναίκες και παιδιά συνέθεταν το σκηνικό της σήψης και της παρακμής ! Σκηνικό κοινού Αννίτας Πάνια και εννοείται οτι πορώθηκα και γούσταρα αλλά η στιγμή που έλιωσα ήταν όταν αντίκρυσα τον αγαπημένο μου Σκουφορτιέρη του GOZZO , που λούζει και κουρεύει τον σκούφο του ,  ο οποίος δεν θα μπορούσε να λείπει από αυτό το γεγονός ! Όπως φυσικά και ο απόλυτος γρόθος παρουσιαστής Θεόφιλος που ήταν λέει GUEST STAR σαν άλλος Θάνος Καλλιώρας στο ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΖΩΗ !

Βέβαια επειδή η αρπαχτή ( όχι η ταινία , αυτή ήταν  τρομερή αμερικανιά!!  ) μας χαρακτηρίζει η τιμή εισόδου  ήταν πιο αλμυρή και από τα σποράκια που είχαμε αγοράσει , αλλά ας μην το θέσω αυτό το θέμα γιατί κάποιοι μπήκαν τσαμπέ,  αν και προς στην ελεεινότητα τι το …καλώς τα παιδιά – κωλόπιασμα! Εντός του παρκέ κλειστό κλουβί , μουσική στο τέρμα  και ο εκφωνητής που λεγόταν  …Μάρτης ( ή Απρίλης θα σας γελάσω ) να ταιριάζει με την αναμονή αφού για να δούμε την πρώτη μάχη περάσαμε… μαρτύριο ! Πάνω από μία ώρα αναμονή αλλά άξιζε τον κόπο αφού μαζεύτηκαν εν τέλει όλοι οι καμμένοι , τελειωμένοι και τελευταίοι ( κυριολεκτικά ) που μάλλον αργούσαν γιατί έπαιζαν ΚΙΝΟ ή …κουλοχέρη στου Κοτσίδα !

Ο εκφωνητής πάντως ήταν τραγικός αφού έλεγε όλο τα ίδια και τα ίδια άσε που από αγγλικά δεν χαμπάριαζε και παλάβωσα όταν αντί για VERSUS είπε …βες !Ώσπου τα  φώτα έκλεισαν , η μουσική χαμήλωσε και ενώ με τέτοιο σκηνικό περίμενες να βγεί ο SOTIS Βολάνης να τραγουδήσει εμφανίστηκαν οι αθληταί ! Από την Ελλάδα ο μέγιστος Κροκόδειλος που ήταν τρομερός  χοντρέλας ( και ας έγραφε η αφίσα 120 κιλά πρέπει να ναι λίγο πιο αδύνατος από τον Σχορτσιανίτη !! ) και πρέπει να τρώει κάθε μέρα σουβλάτσα  τσε  ζυράκια με απόλα με την ελληνική σημαία στην πλάτη και τρίχα κάγκελο σε όλο του το σώμα αλλά και ο Σοκόλης ( και όχι Σόκολης αλλά με τον τόνο στο δεύτερο όμικρον ) και από την Πορτογαλία ο φοβερός και τρομερός Σαλγκάδο που κυριολεχτικά τον βλέπει ο Μαϊκ Τάϊσον και κλάνει ( όχι ρε Πεφάνη , ρε Πεφάνη που έλεγε το υπερσύνθημα ) , γομάρι του κερατά αλλά και ο Ροντρίγκεζ που δεν προκαλόυσε τον τρόμο !

Εθνικοί ύμνοι ακούστηκαν παρακαλώ ( αν και επειδή είμαστε κάφροι σχεδόν κανείς δεν σηκώθηκε στον Πορτογαλικό , αν και υπάρχουν και χειρότερα πάντως και θα με θυμηθείτε το Σάββατο στο Ελλάδα – Τουρκία )  και πριν το …Μακελειό έγιναν κάποιοι αγώνες ξύλου χωρίς νόημα μεταξύ άγνωστων αθλητών από διάφορα μέρη που πάντως πόρωσαν αρκετούς που κάναν σχιζοφρένειες και φώναζαν αν και όλοι περίμεναν την μάχη ! Τρομερός ήταν αυτός ο τύπος που κρατούσε πάντως την πόρτα του ρίνγκ την ώρα του αγώνα για να μην ανοίξει το κλουβί και σφιγγόταν σαν τον …Ζουμή ! Ο Κροκόδειλος ξεκινά το ζέσταμα αλλά ήξερε και ο ίδιος οτι θα έτρωγε… πολλή ξύλο από τον Σαλγκάδο , που περιμένει  ! Γίνεται η πρώτη ελληνοπορτογαλική μάχη και ο Σοκόλης επικρατεί κατά κράτος του Ροντρίγκεζ και πηδά στα κάγκελα σαν άλλος ..Ντέμης στην Σκεπαστή ! Ο κροκόδειλος ζεσταίνεται ενώ ο Σαλγκάδο περιμένει ! Μετά πάλι μάχες μεταξύ νεαρών αθλητών  ( αναμεσά τους οι πορτιέρηδες του LOFT και του  Arena !! ) ενώ όλοι είχαν πορωθεί με την νίκη του Ελληνα ….και μετά διάλλειμμα ! Είχαν περάσει σχεδόν 2 ώρες από τότε που πήγαμε,τα χείλη μας είχαν γίνει σαν του αράπη από τα πολλά σπόρια  και ακόμα να αρχίσει το Μακελειό και ενώ ο Κροκόδειλος προθερμάνεται και έχει ιδρώσει και κουραστεί ο Σαλγκάδο πάντα περιμένει !

Για να δικαιολογήσει πόσο Γρόθος είναι ο Θεόφιλος ανεβαίνει στο ρινγκ και παίζει αδερφίστικο ( brokeback mountain ) ξύλο με τον εκφωνητή ….Οκτώβρη και διαμαρτύρεται μετά αφού οι κριτές είπαν ισοπαλία και με με πετσίστικο  στύλ αναφωνεί ..»Είναι αίσζζζχχχχος  » ! Και ενώ η αδρεναλίνη έχει χτυπήσει κόκκινο και η μεγάλη μάχη πλησιάζει …ο Κροκόδειλας εξακολουθεί να έχει καεί στο ζέσταμα ( πάνω από μία ώρα ζέσταμα ) και ο Σαλγκάδο περιμένει  κάπου άφαντος , μάλλον έβλεπε Σεμίνα σε καμμιά τηλεόραση !

Ναι , η ώρα έφτασε επιτέλους ! Ακούγεται το »the eye of the tiger » και κάνει την εμφάνιση του σαν άλλος Ρόκι Μπαλμπόα ο…χοντρό- Κροκόδειλος με σωβρακοφανέλα μαγιό που θα ζήλευε και  ο Βέγγος ! Ο Σαλγκάδο πάντα περιμένει ! Εμφανίζεται και ο μεγάλος και τέρας Σαλγκάδο και φαίνεται οτι ο Κροκοδειλάκιας έχει κλάσει..πατάτες ! Όλοι λένε οτι θα φάει ο ..Κρόκο ( Σιφρέντι)  όσο ξύλο έχει φαέι  ο …Κούγιας στην ζωή του όλη αλλά ο Σκουφοπορτιέρης έχει τόσο πορωθεί που θα πόνταρε και τον αγαπημένο του ..σκούφο για νίκη του κολλητού του , Ηρακλειώτη ! Η ώρα Του Μακελείου μάγκες έφτασε ! Μακελείο ?? Ποιό Μακελείο? Με το που ξεκινά η μάχη λοιπόν ο Σούπερ Σαλγκάδο δίνει μια κλωστσιά στον Κρόκο και αυτός πέφτει χάμε και σφαδάζει ! Όλοι πάγωσαν ! Το βγαλε το γόνατο και η νίκη του Σαλγκάδο ήρθε πιό γρήγορα και από το να πας στην τουαλέτα αν φάς .. λουκάνικο από το Ξαφνικό Θάνατο στο  παλιό Λούνα Πάρκ ! Μακελειό 2 δευτερολέπτων και πολύ λέω  ! Τα θελε και τα παθε ο Κροκόδειλας που ήταν τυχερός μες στην ατυχία του αφού θα τρωγε το ξύλο της αρκούδας  αν δεν εγκατέλειπε !Τον έκανε …Lacoste τον Κροκόδειλα ο Πορτογάλος-Φόβητρο !  Επειδή όμως είμαστε κάφροι πετάχτηκαν μπουκάλια… αλλά Πρετεντέρης , γεμάτα νερό στον Σαλγκάδο ( που ακόμα περιμένει) και κινδυνεύει η έδρα μας με τιμωρία από τον Αθλητικό Δικαστή αν και νωρίτερα και ο καμεραμάν είχε φαέι τρελλό μπουκαλίδι  γιατί εμπόδιζε τους θεατές να δούν λόγω του ότι έμπαινε στην μέση για να τραβήξει πλάνα )  ! Κροκόδειλος στον γύψο λοιόν  και θεατές να εισβάλλουν μέσα για να δουν ηντά παθε το ίνδαλμα τους !  Περαστικά φίλε Κροκόδειλε αν και μας απογοήτευσες αλλά θα σε στηρίξουμε στην μάχη σου με τον …Ντράγκο και τον Απόλο μελλοντικά !

Καπού εκεί λοιπόν φύγαμε και εμείς έχοντας σαν λάφυρο την ιστορικής αξίας αφίσα του ΜΑΚΕΛΕΙΟΥ αλλά και έχοντας φορτίσει τις μπαταρίες  της ελεεινότητας ! Πραγματικά μεγάλες στιγμές , απίστευτη παρακμή και αξέχαστες μορφές  που μου έφεραν στην μνήμη μέρες Αθήνας , τέλη 90’s   με την μάχη για την ειρήνη στην Λεωφόρο Αλεξάνδρας που πάντως παραμένει το απόλυτο γεγονός που έχω παρακολουθήσει και θα θυμάμαι για πάντα ! Το ΜΑΚΕΛΕΙΟ τέλειωσε αλλά ο Σαλγκάδο ακόμα περιμένει ….Ημουν και γω  εκεί….

Advertisements

5 Responses to Μακελειό με κροκοδείλια δάκρυα…

 1. Ο/Η Kobe (over 50) Bryant λέει:

  Kala re h apousia sou tis teleytaies meres mas eixe palavwsei. Lew den mporei o eleeinos na mh grapsei ksana eleeino sxolio, perimenwntas ennoeitai Krokodeilo. To makeleio twn 4sec. Dld kati san fight Clabber Lang vs Rocky Balboa!! Eprepe na erthw na dw Krokodeilo vs Salgado ‘h Helguera alla oxi na dwsw kai 16 euro gia na dw 2 maimounia pou exoun faei pio polla glyka apo anavolika kai einai 1000 kila. O Schorchianitis einai steka mprosta tous. Kai enw o krokodeilos kahke sto zestama kai o salgado evlepe Fort Boyard, o eleeinos etrwge sporakia gia na mh faei ta daxtyla tou apo to agxos. Telika ta mouskaria teleiwsan th maxh se 4 sec kai katestrammeno gonato ktl… Den to perimena. O krokodeilos paliotera eixe kanei dhlwseis oti thelei na deirei ton Shaq ‘h estw ton Barkley. Eytyxws pou aytoi den asxoliountai me tetoies ahdies giati den tha thn evgaze me ena gonato… Kalh anarrwsi Krokodeile – Tsanta.

 2. Ο/Η 1 fwtografia na ftiaxw ta dontia mou!! λέει:

  axizeis sygxarhthria pou mporeses na parakolouthiseis tetoio theama…ti na pw ,ante k eis anwtera!!!

 3. Ο/Η jim bilba λέει:

  Agapite eleeine oraia ta les… alla tzampa analonese se afta ta efimera events. An egrafe kaneis allos to arthro ayto tha katalavena na entyposiazotan ap afti tin kokoromaxia. Alla enas atofios eleeinos opvs k toy logoy soy pisteva oti toylaxiston tha ekane mia sigkrisi aytou tou asimantou gegonotos(kroko) me tin mhtera olon ton maxon, ti sigkrousi ton Titanon, ton »Agona gia tin Eirini sti Giougkoslavia».
  De tha analotho se leptomeries alla na thimiso oti meta apo keini ti mera, otan ta kormia toy Mega Zougklakou k tou aimodipsous Pefani sigkroystikan sto ring tis leoforou, i apofasi gia pafsi ton exthropraxion itan to fisiko epakoloutho tin amesos epomeni mera!(k afou akoustike to korifaio sinthima »Alexandre zoume nifoula na se doume» apo to filotexno koino)
  Ta ipoloipa dika sou eleeine

 4. Ο/Η pavlosevil λέει:

  Όπως η μάχη του 1999 δεν ήταν το «Μακελειό» αλλά η τελευταία έδειξε πως δεν απέχει και πολύ απο την υπερελεεινότητα της πρώτης.
  Το μόνο που μας μένει είναι να περιμένουμε ως τον επόμενο αγώνα. Εύχομαι μόνο στον επόμενο αγώνα,όποτε αυτός γίνει, ο Θεόφιλος να φάει πραγματικό ξύλο. Από guest star να γίνει μπουκέτ star.

 5. Ο/Η Δοξάρι λέει:

  den aneferes omws fovero filathlo mia thesi pio katw me trelous sxoliasmous, o opios iksere polla apo maxes «einai fouska o xaniwths» ,

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: