Βραβεία Πετσο-Οσκαρ 2007….

oscar.jpg

Το κόκκινο ( από τα γαρύφαλλα ) …χάλι ( όχι χαλί αλλά χάλι ) στρώθηκε στο κοσμικό κέντρο ψυχαγωγίας… VANILLA και ενώ τόνοι χαρτοπετσέτες έπεφταν από τον ουρανό , πλήθος …δήθεν Ηρακλειωτών περίμενε με αγωνία να μάθει ποιοί θα ήταν για φέτος οι νικητές των βραβείων Πετσο-Οσκαρ ! Οι ψευτογκλάμουρηδες παρευρισκόμενοι στρίβουν αμήχανα τση μουστάκες τους και ξήνουν τα δασώδη μούσια τους ενώ ο ήχος από τα κομπολόγια τους δίνει έναν άλλο τόνο στην βραδιά ! Οι κυρές τους ( όσες τουλάχιστον παραβρέθηκαν γιατί Δευτέρα σήμερα όλες βλέπουν αποχαυνωμένες το σήριαλ ….»’Παρά πέντε »’ γιατί είναι τρέντυ και το βλέπουν όλες άρα πρέπει και αυτές να το δούν για να το παίζουν μούρη και να είναι… in ) έχουν ντυθεί με την τελευταία ( κυριολεκτικά με …τελευταία ρούχα ) λέξη της κουασι-μόδας και έχουν βάλει ..γουνάκι τρελλό με αξεσουάρ από τρέντυ …Διβινή ενώ έχουν ρίξει και μισό…τόνο λάκ στα αχυρωμένα από τα βαψίμματα ξαβαμέννα μαλλιά τους ! Και ναι , η μεγάλη στιγμή έφτασε !! Ο ιδανικός για αυτήν την παρουσίαση ,ο ένας και μοναδικός αοιδός – ανκορμαν του Ηρακλείου , ο διάδοχος του Φράνκ Σινάτρα και μίστερ ψεύτικο χαμόγελο , ο Γιώργος Χυντηράκης ετοιμάζεται να αναγγείλει ή να απαγγείλει με κάθε πόρο έκφρασης του προσώπου του τα φετινά βραβεία ! Κρύος ίδρωτας ( με τόνο στο γιώτα ) λούζει τους πάντες ! Στο μαγαζί όλα είναι βουβά , τα φώτα έκλεισαν , χαρτοπετσέτες πλέον δεν πέφτουν , τραπεζάκια δεν …φυτρώνουν με ουίσκι HAIG πάνω , με άλλα λόγια τα ψέμματα μάγκες τέλειωσαν ! Σας παρουσιάζουμε τα φετινά βραβεία Πετσο-Οσκαρ ( αν και αφού λέγεται οτι ονομάστηκαν Οσκαρ επειδή το χρυσό αγαλματήδιο έμοιαζε στον θείο μιας κοπέλας μέλους της Ακαδημίας που λεγόταν Οσκαρ κανονικά για της ανάγκες της Ηρακλειώτικης εκδοχής θα έπρεπε να λέγονταν αντί για Οσκαρ βραβεία … Μανούσος ή Σηφαλιό ή Μανολιός ) αναλυτικά ανά κατηγορία , με την απαραίτητη επισήμανση οτι ψήφισαν αποκλειστικά και μόνο τα μέλη της Θρ-Ακαδημίας Ηρακλείου δηλαδή οι ιδιοκτήτες και θαμώνες του σουβλατζίδικου… Θράκα ( εξού και Θρακαδημία ) και οι φάκελλοι είναι λαδωμένοι από τση ζύρους και τα σουβλάτσια ! Αnd the Oscar goes to ……( σε κρητιτσιά μετάφραση : Tσε το Πετσόσκαρ πηζαίνει μωρέ σε …..) :

Καλύτερης ταινίας: Ο…..Ρουφιάνος ! Τι πληροφοριοδότης και λαλακίες τώρα ! Η…ρουφιανιά και η κατινιά στο Ηράκλειο κυριαρχεί και δικαιωματικά τιμήθηκε από την θρ-ακαδημία ! Ήταν το φαβορί και έπεσαν μέσα όσοι… καμμένοι το πόνταραν στα πρακτορεία ενώ συμπλήρωναν σχεδόν …7 ώρες παίζοντας ΚΙΝΟ !!
Σκηνοθεσίας : Θέλει και ρώτημα ? Γιάννης Κουράκης ! Αυτός δεν είναι δήμαρχος σκηνοθέτης είναι ! Τόσα …έργα που έχει…σκηνοθετήσει και τόσα εργοτάξια ούτε ο Αβραμόπουλος στα καλύτερα του αλλά και ο μέγιστος σκηνοθέτης των κουφωμάτων Ζερβός δεν έχει κάνει ! Είναι αμαρτία με τόσα …έργα στο Παλμαρέ του να μην τιμηθεί !!

Α’ γυναικείου ρόλου: Το βραβείο απονέμεται δικαιωματικά στην μία και μοναδική Ηρακλειώτισσα που δεν έχει δει κανένα επεισόδιο του … » Παρά πέντε » ! Δεν το έχει δει ποτέ γιατί δεν έχει τηλεόραση αλλά φυσικά είναι ενημερωμένη και ξέρει τα πάντα ( αφού όλες αυτό συζητάνε συνέχεια ) για αυτό το τηλεοπτικό …ΕΠΟΣ !

Α’ ανδρικού ρόλου: Στον έναν και μοναδικό DJ του Λεβαρέ που πραγματικά κάθε φορά μας ξαφνιάζει με τα σκυλάδικα που παίζει μέχρι πρωϊας και ίσως μόνο αυτός γνωρίζει οτι υπάρχουν !

Φωτογραφίας : Το βραβείο δικαιωματικά απονέμεται στους ιδιοκτήτες τζιπ 4 επί 4 με φιμέ τζάμια και λαστιχάρες που παρκάρουν πάνω στο πεζοδρόμιο στην οδό Μποφώρ και σου δίνουν την εντύπωση οτι είναι τανκς έτοιμα για πόλεμο ( που λέει και ο μοναδικός πολεμοχαρής και αιμοσταγής Δήμος Βερύκιος ) !

Ξενόγλωσσης ταινίας: Στα τρομερά καμάκια των Μαλλίων και τση Χερσονήσου ! Ν α ακούσετε πως το μιλούν το αγγλικό να κουζουλαθείτε…

Σεναρίου: Σενάριο επιστημονικής φαντασίας είναι να βγείς Σάββατο βράδυ και να θες να παρκάρεις! Πιο εύκολο είναι βρεις ταξιτζή που να έχει βγάλει την …Πέμπτη Δημοτικού από το να βρεις θέση πάρκινγκ !

Μουσικής ερμηνείας : Στον μοναδικό Γιώργο Χυντηράκη ! Η αέναη παρουσία του κρητικού αηδονιού στις εκδηλώσεις του Δήμου Ηρακλείου του δίνει δικαιωματικά το βραβείο ενώ οι εκφράσεις του προσώπου του με σήκωμα φρυδιού παραμένουν ..απόλυτα ψεύτικες !

Κοστουμιών: Δεν θα δωθεί βραβείο φέτος σε αυτήν την κατηγορία αλλά θα δωθεί βραβείο καλύτερου …μαύρου πουκαμισιού με ανοικτά κουμπιά να φαίνεται τρίχα και καδένα !
Μακιγιάζ: Σε όσες μπογιατίζονται και βάζουν στην μούρη τους τόνους μεϊκάπια και πηγαίνουν στα δήθεν μαγαζιά του Ηρακλείου για να το παίξουν ..υπεργκομενάρες !

Καλλιτεχνικής διέυθυνσης : Στην πλατεία των Λιονταριών ! Αλήθεια πόσα χρόνια ακόμα θα την φτάχνουν? Θέλω να δω και πάλι την πλατεία μας κομπλέ και τα λιονταράκια να …ξερνάνε και πάλι νερό !

Οπτικών Εφέ : Στον μοναδικό τρόπο που φυτρώνουν …τραπέζια στο Λεβαρέ !Η διαδικασία να έρθει τραπεζάκι από την ντουλαπά έξω και να.. προσγειωθεί ακριβώς μπροστά σου με μπουκαλάκι πάνω θέλει τέχνη και γρηγοράδα ! Πουθενά δεν βρέθηκαν τόσα πολλά τραπεζάκια μαζεμένα σε τόσα λίγα εκατοστά !

Ηχοληψίας : Στους κατόχους μηχανακίων με εξάτμιση ζέμπρικ να σου τρυπά τα τύμπανα ! Αλήθεια με τόσο θόρυβο ακούνε… το μαστίγιο από την… λαλακία που τους δέρνει ? ?

Τιμητικά Πετσο- Οσκαρ από την Θρακαδημία παίρνουν και οι Ηρακλειώτες ταξιτζήδες ( ευγένειας και καλοσύνης ) , οι Ηρακλειώτες …σινεφίλ ( που πάνε στα σινεμά και μιλάνε στα κινητά , γελάνε και γενικά σε γράφουν στα… φρύδια τους ) , οι Ηρακλειώτες δημοσιογράφοι των παραθύρων ειδήσεων που τα ξέρουν όλα ( Ο εμετικός Σαχίνης και ειδικά ο εκνευριστικά γλειώδης – ξερόλας Μπογδανίδης και στα αθλητικά η μεγαλύτερη λέρα όλων …. Μαλτεζάκης που ευτυχώς που πήγε στα DP Studies για να μάθει πως ανοίγουν τον υπολογιστή ) , οι κρητικές διαφημίσεις με τα τεράστια κόστη παραγωγής ( Ασβεστομίξ με..ζουμιά , VOLCANO με ..μονδέλο , Γροθο – Θεόφιλος με σουβλάκι και ζωντανό…κοτόπουλο Τσίκεν Χάουζ ) , οι άσχετοι .. θαμώνες των Ηρακλειώτικων γηπέδων ( που πάνε για να βρίσουν , να κάνουν επεισόδια και γενικά τα σπάνε όλα και στο τέλος ρωτάνε πόσο πήγε το τελικό σκορ αφού φυσικά δεν ξέρουν από μπάλα ) και τέλος ξεχωριστά βραβεία … μούντζας σε όλους αυτούς τους… κάφρους που πετάνε τα σκουπίδια τους και γενικά οτι βρίσκουν στους δρόμοι του Ηρακλείου ( της πχιο καθαρής πόλης του ..Πλανήτη μας ) !

Ουφ, πάνε και τα φετινά Πετσο- Οσκαρ ! Συγχαρητήρια στους νικητές , τους αξίζει ένα μεγάλο χειροκρότημα για την ..κατάντια της πόλης μας ! Εύγε ! Ελπίζω του χρόνου να απονεμηθούν πάντως αληθινά βραβεία και να έχει αλλάξει κάτι προς το ποιοτικά καλύτερο αλλά μάλλον η πιθανότητα να πραγματοποιηθεί αυτή η ευχή διεκδικεί Οσκαρ σεναρίου επιστημονικής Φαντασίας ….

Advertisements

5 Responses to Βραβεία Πετσο-Οσκαρ 2007….

 1. Ο/Η Δοξάρι λέει:

  Μπράβο έχεις μπέι σε πρόγραμμα και για ανταμοιβη θα κάνω μια εξαέρωση

 2. Ο/Η Smilla λέει:

  Απίστευτα επίκαιρος και αιχμηρός για μια ακόμη φορά!
  Απλά… υποκλίνομαι!

 3. Ο/Η hans λέει:

  super ! συμφωνώ απολύτως ! η λεωφόρος Ακαδημίας νομίζω ότι θα πρέπει να υποδεχτεί όλους τους βραβευθέντες με θεαματική πομπή από αγροτικά πετσο-τζιπ ώστε να παραλάβουν το Οscar τους σε μια βραδιά που μόνο ο Κος Αντωνάκης μπορεί να μας προσφερει υπό τους ήχους της Φιλαρμονικής Ηρακλείου …σε χριστουγεννιάτικα τραγούδια ! όχι άλλο Τζωρτζάκης !!!!!!!!!!!!!!!!

 4. Ο/Η Dooku-Dim λέει:

  Ε είσαι ΕΛΕΕΙΝΟΣ!!!!!!!!Τι άλλο να πω για την πάρτη σου? Γαμώ τα είπες και συμφωνώ σε όλα!!Θα μπορούσαμε πιστεύω να προσθέσουμε ένα ακόμα τιμητικό Oscar ιδιοκτήτες
  καθώς και τον κόσμο που πιστεύει ότι μαγαζιά όπως «Big Fish» και «The BAR» είναι κάτι διαφορετικό και ανεβάζουν το επίπεδο του νυχτερινού Ηρακλείου… Όλοι θα έχετε δει
  βεβαίως τον μουστάκια ΠΕΤΣΑΡΑ που αράζει στον καναπέ με την κομπολόγα που φτάνει μέχρι τον Πλούτωνα!! Άφησα για τέλος το σχόλιο για την πιο απαράδεκτη σειρά όλων των εποχών και καταλαβαίνετε όλοι οτι αναφέρομαι στο ΠΑΡΑ-5…Πρεπεί να τελειώσει επιτέλους αυτό το απαράδεκτο αστείο.Κουραστήκαμε να ακούμε τον καθένα να συζητάει για ένα σενάριο που αν ψάχνατε σε καμιά εικοσαριά ταινίες των τελευταίων 5-6 χρόνων θα τα βρίσκατε όλα εκεί. H σάχλα συνεχίζεται για δεύτερη χρονιά και αντι να βαρεθεί ο κοσμός πορώνεται πιο πολύ!!!!!! Η σείρα είναι γα χαζοπαίδακια και πιστεύω πως το Scooby-Doo έχει καλύτερους και πιο έξυπνους ήρωες… Άντε επιτέλους να δείτε Ζερβο και Borad!!!!! OXI ALLO PARA-5. Καλύτερα Αριδάς και Παπαγιάννης!!!

 5. Ο/Η madagascar λέει:

  Ma uparxei akoma o Xunthrakhs??Statheres aksies….
  Pisteuw oti prepei na aplwthoun kokkina xalia se olous tous pezodromous,mia pou o ellhnas genika..to thelei to oscar tou(glamouria kai ksero pswmi).
  Oso gia to Para-5,diafwnw!!!!!Makari na uphraxn kai alla shrial san ki auto.Exoume phksei sto eukolo xioumor pou den exei tipota na pei kai sta senaria-tsixlofouskes.To mono arnhtiko einai oti travhksan parapanw apo oti tha eprepe to story.
  An thes na sxoliaseis aparadekto shrial,uparxoun polla.Ksekina apo to «Maria h asxhmh» kai stis duo ekdoxes tou……………………………..
  byeeee

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: