Ταξί….Ταξί….

taxi.jpg

Πηγαινέ με όπου…θέλεις ταξιτζή ! Αλήθεια πως σας ακούγεται η λέξη αυτή ? Ταξιτζής ! Μόνο που την ακούς σου έρχονται στο μυαλό άλλες πολύ εύηχες και πολύ sic λέξεις-έννοιες- επαγγέλματα -ιδιότητες όπως σουβλατζής , βοθρατζής , πατωματζής αλλά και καφετζής για να μην πώ την κορυφαιά όλων ψιλικατζής και την αγαπημένη μου από τον στρατό…καψιμιτζής !! Ταξιτζής λοιπόν ! Νομίζω οτι υπάρχουν στον μάταιο τούτο κόσμο οι άνθρωποι ( ή αθρώποι όπως λέμε επαέ στην Κρήτη ) , τα ζώα , τα φυτά αλλά και μία ξεχωριστή κατηγορία που πραγματικά είναι δύσκολο να εξηγήσει κάποιος, …οι ταξιτζήδες !

Να σας πώ την αμαρτία μου τον τελευταίο ενάμιση χρόνο ζήτημα να χω μπεί σε ταξί παραπάνω από 5 φορές αλλά αν αρχίσω να εξιστορώ τις εμπειρίες μου μέσα σε αυτά τα προηγούμενα χρόνια θα χρειαστώ να αλλάξω καμμιά δεκαριά φορές το πληκτρολόγιο του υπολογιστή μου από την φθορά από αυτά που έχω να γράψω !! Καταρχήν θα ήθελα να ξεκινήσω λέγοντάς σας οτι δεν μου αρέσουν οι γενικεύσεις αλλά όλοι οι ταξιτζήδες είναι απάλευτοι !! Επίσης να σας πω οτι δεν είμαι ρατσιστής αλλά αυτοί είναι ταρίφες ! Ταρίφας άλλη κορυφαία λέξη που τους εξαγριώνει βέβαια αν τους την πείς αφού θα προτιμούσαν το …οδηγός ταξί ή ακόμα καλύτερα το…σωφέρ ! Προσωπικά βέβαια μου αρέσει να τους αποκαλώ …Ομαρ Ταρίφ εμπνευσμένος από τον Λόρενς της Αραβίας και τον διάσημο ηθοποιό Ομάρ Σαρίφ αλλά και Ταρίφαλλους αφού ως φαν του μέγιστου αοιδού Τριαντάφυλλου μου φέρνει στο μυαλό αμέσως το τρέντυ μπουκλέ μαλλί του …ξεχασμένου ειδώλου από το πρόσφατο παρελθόν !

Οι ταρίφες στο Ηράκλειο που λέτε διέπονται από τα εξής χαρακτηριστικά :

1) Ευγένεια ! Νομίζω το νούμερο ένα χαρακτηριστικό τους ! Είναι τόσο ευγενικοί που πραγματικά θα ήθελες να τους αγκαλιάσεις , να τους προσφέρεις ένα λουλούδι βρε αδερφέ , να του πείς… έλα φίλε ταξιτζή σταμάτα λίγο να φάμε κάνα γλυκάκι και να πιούμε κάνα ποτάκι , είναι αμαρτία να μην γίνουμε φίλοι !!Ευγένια πάνω απόλα , τι Ευγένιος Γκέραρντ και αηδίες αυτοί θα πρεπε να λέγονται όλοι Ευγένιοι ! Με το σας και με το σης σου μιλούν , πάντα στον πληθυντικό , δεν βρίζουν ποτέ ( άντε να πούν κάνα κουτέ ή στην χειρότερη κάνα έλα βρε ανόητε ) , σου μιλάνε μόνο αν τους μιλήσεις εσύ πρώτα και πάνω απ’ όλα σε σέβονται !

2) Προθυμία ! Είναι πρόθυμοι ! Σκίζονται για σένα ! Σε πάει όπου του πείς και όπως θές ! Δεν πρόκειται ποτέ να σου κάνει περιττούς κύκλους ! Οτι του πείς χαλί να τον πατήσεις γίνεται αμέσως ! Δεν πρόκειται να σου χαλάσει χατήρι !

3) Δικαιοσύνη ! Αριστείδης , ο Δίκαιος! Όταν ολοκληρωθεί η…κούρσα δεν υπάρχει μία περίπτωση στο δισεκατομμύριο να σε κλέψει ! Προς Θεού ! Για 5 € είναι η διαδρομή , θα σου πάρει μόλις 8 € ! Τέτοια δικαιοσύνη είναι αμαρτία να μένει στους δρόμους βρε αδερφέ ! Και πάντα σου χαρίζει τα ρέστα ! Δεν πρόκειται να κάτσει να περιμένει σαν τον…γύφτουλα να ψάξεις όλες σου τις τσέπες σε παντελόνι , μπουφάν αλλά και πουκάμισο για να βρέις τα 20 λεπτάκια που τους χρωστάς αλλά θα σου πεί »δεν πειράζει φιλαράκο δώσε μου ..2 € και είμαστε εντάξει , τα ρέστα δικά μου» !

4) Αλήθεια ! Ένας ταξιτζής δεν πρόκειται ποτέ να σου πεί ψέμματα ! Απλώς τυχαίνει όλοι να είναι μηχανές του σεξ ! Αν αθροίσεις τις ωραίες γυναίκες που σου λέει οτι έχει πάει ο καθένας τότε θα πείς οτι ο…Ρόκο Σιφρέντι είναι μία μούφα και θα έπρεπε να ασχόληθει με την μαγειρική αντί για να γυρίζει… υπερπαραγωγές ως πανμέγιστος πρωταγωνιστής !!

5) ( Το αγαπημένο μου !! ) …..Καλλιέργεια πνεύματος ! Είναι Φιλόμουσοι πάει και τελείωσε ! Οι ταρίφες ξέρουν από μουσική , λέμε ! Το καλύτερο μου είναι να μπαίνω σε ταξί αργά το βράδυ και να ακούω …όπερα και κλασσική μουσική ! Ειλικρινά δεν ξέρω γιατί αλλά μου κάνει εντύπωση που δεν ακούνε ..σκυλάδικα ! Μα ποτέ ταξιτζής να μην ακούει λαϊκά ? Ξενέρα ! Τους λέω για …Λεβαρέ και … GOZZO και όλοι με ρωτάνε τι είναι αυτά ! Κανείς δεν τα ξέρει και φυσικά δεν πρόκειται να πάνε ποτέ σε αυτά τα …μαγαζά γιατί αυτοί ονειρεύονται πότε θα ανέβει στο Ηράκλειο η….Τραβιάτα του Μιλάνου αλλά καί γιατί δεν ζούσαν να ακούσουν live Μαρία Κάλλας !Τέτοια πόρωση ούτε ο Διακογιάννης ( ενδεχομένως βέβαια,ε? ) με την ποιοτική μουσική !Πχοιότητα που λέει και ο…Τσινέζος !

6) Μόρφωση ! Η μόρφωση είναι διάχυτη σε όλους και πραγματικά ξεχειλίζει από τα τζάμια του ..ταξιού τους ! Όλοι τα ξέρουν όλα ! Ξέρουν από Ιατρική μέχρι αθλητικά , μόδα , υγεία ενώ πιστεύω οτι αληθεύει οτι στο πορμπαγκάζι τους έχουν τα πτυχία τους , τα μεταπτυχιακά τους , τα ντοκτορέ γιατί δεν έχουν που να τα βάλουν όλα στο σπίτι τους ( αλήθεια έχουν σπίτι ή κοιμούνται μέσα στο ταξί αφού εκεί τρώνε , πίνουν , πηδάνε γιατί να μην κοιμούνται κιόλα δεν κατάλαβα ) και τα έχουν πίσω για να γουστάρουν ! Το καλύτερό τους είναι όταν σου λένε οτι ξέρουν οτι 5 επί 7 κάνει 46 ! Τότε προσκυνάς και λές γαμώ το φελέγγι μου δεν έκατσα να σποδάσω και γω να το παίζω μούρη στους άλλοι !

7) Ενδυνματολογία ! Οι ταρίφες είναι πάντα ντυμένοι στην τρίχα! Πάντα σακάκι , γραβατούλα , παπουτσάκι τρέντυ ! Μαλλί πάντα περιποιημένο ποτέ χαίτη και λαδωμένη μαλλούρα! Είναι πάντα ξυρισμένοι και μυρίζουν το νέο άρωμα …Τζατζικέ αλά πορδέ που έχουν πάρει από τα μπχιούτι Σοπ που βρίσκονται αποκλειστικά στο..Ντυμπάκι ! ( Beauty shop Τυμπακίου δηλαδή ή αλλίως Βeauty Τυμπακιού Shop !! )

Θα μπορούσα να αναφέρω και άλλα πολλά χαρακτηριστικά αυτής της ξεχωριστής κατηγορίας ..όντων της καθημερινότητας μας και να αναφέρω ων ουκ έστιν αριθμός περιστατικά αλλά θα με πάρει ο ύπνος από την κούραση να τα θυμηθώ όλα σαν να βλέπω ταινία… Αγγελόπουλου ! Αυτό πάντως που μου κάνει εντύπωση είναι το οτι τώρα με τα έργα που γίνονται ατην πανέμορφη ( χαχαχαχα!) πόλη μας έχουν δημιουργήσει πιάτσα όπου γουστάρουν ! Κλείνουν κεντρικούς δρόμους, δημιουργούν διπλές και τριπλές λωρίδες όπου κάθονται με τση ώρες και περιμένουν να σταυρώσουν πελάτη πίνοντας την …δέκατη φραπεδιά της ημέρας και ας γίνεται ο χαμός από ουρές αυτοκινήτων ! Αν δε, έχεις παρκάρει το μηχανάκι σου ανάμεσα στο πεζοδρόμιο και στις ..κουρσάρες τους τότε θα πρέπει να ξέρεις οτι φταίς εσύ και μόνο εσύ που δεν πήρες μηχανάκι με φτερά …μάρκας Χάρι Πότερ να πετά ψηλά αλλά και ότι τα πεζοδρόμια δεν είναι φτιαγμένα μόνο για τους πεζούς αλλά και για τα μηχανάκια αφού το να σου κάνει τόπο να βγάλεις το μηχανάκι σου είναι πολύ δύσκολο αφού θα πρέπει να μετακινήσει και την τσουγκράνα που έχει ανάμεσα στα πόδια του για να ξύνει τα….καμπανέλια του ! Φυσικά είναι πάντα πρόθυμοι και με το χαμόγελο στα χείλη να σε εξυπηρετήσουν , πάντα ευγενικοί και κύριοι με Γ κεφαλαίο όπως λέμε Γρόθος !

Ταξιτζήδες λοιπόν στο Ηράκλειο οι επονομαζόμενοι και πέτσακες και πετσαράδες και πετσά ! Αυτή την ώρα που διαβάζεται αυτές τις αράδες ξέρετε πόσοι Ηρακλειώτες σκέφτονται ή έχουν στο μυαλό τους αυτά που σας λέω παρπάνω στοιβαγμένοι σε ένα ταξί διπλοκούρσα ή και τριπλοκούρσα άμα λάχει με την ιδρωτίλα να τους σπάει τα ρουθούνια? Αν δεν υπήρχαν πάντως αυτοί δεν θα υπήρχε και η΄ταινία »Ο ΤΑΞΙΤΖΗΣ» με τον μεγάλο Ρόμπερτ Ντε Νίρο ( ή Ντε Γύρο χωρίς κρεμμύδι όπως τον αποκαλώ εγώ ) να λέει την αλήστου μνήμης ατάκα…. ΑRE ΥOY TALΚING TOY ME ? Προσωπικά πάντως στενοχωριέμαι που έχω να μπώ πολύ καιρό σε ταξί διότι τρελλαί νομαι να τους ακούω να μιλάνε στον ασύρματο μεταξύ( ή με-ταξί τους ) τους και αναπολώ τα παλαιότερα ταξί με τον χαρακτηριστικό ήχο όπου μάθαινες και γεωγραφία Ηρακλείου και όλες τις περιοχές του !Μου λείπει η χαρακτηριστική μουσικούλα και θυμάμαι το…. ΤΟΥΚ ΤΟΥΚ ΤΟΥΚ …Φυτάκη Μέγαρο……ΤΟΥΚ ΤΟΥΚ ΤΟΥΚ ,…Βιομηχανική….ΤΟΥΚ ΤΟΥΚ ΤΟΥΚ …Συνάνη, ΤΙΡΙΡΙΜ…Μπεντεβή !!

Advertisements

6 Responses to Ταξί….Ταξί….

 1. Ο/Η madagascar λέει:

  Ma posh eleeinothta xwraei mesa se ena taxi telika????????????
  Prosfath proswpikh empeiria:o tupos ekane treis staseis mexri na me paei ekei pou tou zhthsa.Mia gia na valei venzinh,mia gia na anoiksei to parathuro kai na xairetisei ton apenanti taxitzh(mini kouventoula mexri na anapsei to fanari prasino=na kornarei o pisw)kai thn trith gia na «fortwsei» mia giagiaka me ta pswnia ths(vlepe diplh koursa),h opoia mou eipe mpainontas «na me afhsei paidi mou emena ekei pio panw prwta giati viazomai kai perimenw kai to gio mou stis treis na mou ferei tis patates».
  ……………………………………………………………………………………………………………………….

  kalh arxh kai kala karfwmata!
  Eisai talento 😉
  bye!

 2. Ο/Η Efh λέει:

  madagascar: 1) αν ο άνθρωπος είδε τότε ότι δεν είχε βενζίνη τι να κάνει? 2) από ότι κατάλαβα μιλούσε με τον άλλον ταξιτζή όσο το φανάρι ήταν κόκκινο άρα τι πείραζε? 3) η καημενούλα η γιαγιούλα με τα ψώνια που να τα κουβαλάει? Κάνε το καλό και ρίξτο στο γυαλό…
  🙂

 3. Ο/Η hans λέει:

  πηγαινέμαι όπου θέλεις ταξιτζή ? ούτε για αστείο ή πρέπει είσαι πιωμένος ή πρέπει να είααι ………καμμένος !

 4. Ο/Η madagascar λέει:

  Εfh: 1)να ειχε βαλει βενζινη πριν παρει την επομενη κουρσα 2) να κοιταγε το φαναρι και να ξεκιναγε στην ωρα του και οχι μετα το τριτο κορναρισμα 3) να σκεφτοταν(η γριουλα)οτι ισως το ατομο που ηταν ηδη μεσα στο ταξι και που ειχε προταιρεοτητα(δε μιλαμε οτι κανονικα δεν θα επρεπε να παιρνουν δευτερη κουρσα..)ισως βιαζεται και εκεινο για το δικο του λογο…
  Το μονο που δεν εγραψα ηταν οτι τη γιαγιακα τελικα την πηγε πρωτη.Oποτε εκανα ακριβως αυτο: κανε το καλο και ριχτο στο γυαλο……..
  καμια αλλη ανησυχια σου;;;;εδω ειμαι εγω!
  byeee

 5. Ο/Η sikab λέει:

  πάντως ο ήχος ήταν:

  πσσσσχχχχ…. Μπεντεβή
  και όχι τιριριμ… μπεντεβή !!!

  Οι εμπειρίες μου σε ταξί είναι τραυματικές. Μόνο σαν έσχατη λύση το ταξί!!!
  Το κορυφαίο είναι πως έχω πάθει πλάκα πρόσφατα από την (πραγματική) ευγένεια ταξιτζή στην Αθήνα… Σου φαίνεται σαν κάτι να πηγαίνει στραβά (καλός ταξιτζής???)

 6. Ο/Η fititakos λέει:

  Ρϊξτε μια ματιά και στο δικό μου blog για την εμπειρία μου με ταξιτζή στην συμπρωτεύουσα όπου περιγράφω αναλυτικά τι μου συνέβη… (έχω και μερικές φωτογραφίες) 😉

  fititakos.wordpress.com

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: